Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира програма за превенция на ХИВ/СПИН сред подрастващите

Снимка: архив
Днес бе даден старт на програмата за здравно образование: "Превенция на ХИВ/СПИН сред подрастващите". 

Тя ще продължи до 6 февруари в Националния учебно-логистичен център на Българския червен кръст. В програмата ще се включат деветокласници от пет столични училища, които ще преминат ускорен курс по важни за съзряването теми, сред които: полови предавни болести, промени в пубертета, хигиена, превенция на зависимости...

За 2019 г. са заложени две обучения, полагане на изпит и сетрифициране. Младежите ще имат възможност да предадат знанията си, прилагайки добрата практика "връстници обучават връстници". 
Повече за програмата - чуйте от д-р Рада Стаменкова, обучаващ в Младежката академия. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Артисти се борят срещу наркозависимостите с изкуство

Артисти ще се борят срещу наркозависимостите с изкуство. Днес в парка „Заимов“ ще се проведе концерт по повод Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика. Програмата включва арт работилница с художника-авангардист Иван Яхнаджиев от 16.00 часа и концерт от 18.00 часа. Българският хип-хоп артист - Жлъч, познат още като Жлъчезар Живков ,..

публикувано на 26.06.19 в 12:34

20 младежи ще живеят три седмици при непознати баби в три села

За шеста година сдружение „Фабрика за идеи“ свързва млади градски хора с възрастни в обезлюдяващи села, за да създадат мост между поколенията и нови възможности в местата, в които се провежда инициативата. 12 български села вече посрещнаха своите резиденти. Нови 20 младежи предстои да заживеят при непознати баби за три седмици в селата Синаговци,..

публикувано на 26.06.19 в 10:59

Накъде в София

АРТ АТЕЛИЕ В парка „Заимов“ по повод Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика ще се проведе концерт тази вечер. Програмата включва арт работилница с художника-авангардист Иван Яхнаджиев от 16.00 часа и концерт от 18.00 часа. ТЕАТЪР В театър „София“, на открита сцена тази вечер ще се играе спектакълът „Колекционерът“ по..

публикувано на 26.06.19 в 09:22

Тарифите на тол системата ще станат ясни след средата на август

Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни след средата на август. Тогава ще има и реална готовност системата да заработи. Това каза по време на брифинг зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заедно с директора на Националното тол управление Олег Асенов.   Зам.-министър Нанков посочи, че тол тарифите,..

публикувано на 25.06.19 в 17:22

„Парти с кауза“ в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“

Двама млади приятели намират баланса между доброто настроение и благотворителността като организират „Парти с кауза“ в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“.  Християна Кънева, която от години се развива в сферата на социалните грижи и подпомагане, и Пресиян Пеев, който работи в IT сектора, обединяват усилия, за да помогнат на нуждаещите се от..

публикувано на 25.06.19 в 16:43

Пазарите "Иван Вазов", "Красно село" и "Борово" - социални мрежи за бит и градска култура

В „Радиоприемница“ продължаваме да представяме пазарите на София като търговски дружества, места, които вървят към осъвременяване и в същото време се стремят да запазят своята самобитност. Днес наш гост беше Николай Попов, изпълнителен директор на Общинско дружество „Пазари Юг“, което управлява и стопанисва пазарите "Борово", "Красно Село" и "Иван..

публикувано на 25.06.19 в 16:24
Някога в Мировяне - родното село на Димитър Пенев, имаше стадион, на който можеше да се спортува

СОС предприема облекчаване на условията за наемане на спортни обекти

Наемането на общински спортни и туристически обекти на територията на София вече ще се прави при облекчени условия със срок до 30 години. Това предвижда нова Наредба за управление и разпореждане с общински спортни и туристически обекти, която Столичната община, която ще бъде подложена на обществено обсъждане. С удължаването на срока обектите ще..

публикувано на 25.06.19 в 16:15