Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира програма за превенция на ХИВ/СПИН сред подрастващите

Снимка: архив
Днес бе даден старт на програмата за здравно образование: "Превенция на ХИВ/СПИН сред подрастващите". 

Тя ще продължи до 6 февруари в Националния учебно-логистичен център на Българския червен кръст. В програмата ще се включат деветокласници от пет столични училища, които ще преминат ускорен курс по важни за съзряването теми, сред които: полови предавни болести, промени в пубертета, хигиена, превенция на зависимости...

За 2019 г. са заложени две обучения, полагане на изпит и сетрифициране. Младежите ще имат възможност да предадат знанията си, прилагайки добрата практика "връстници обучават връстници". 
Повече за програмата - чуйте от д-р Рада Стаменкова, обучаващ в Младежката академия. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

За осми път Планински маратон „Панчарево“ - този път с кауза и на Цветница

Тази неделя, 21 април, ще се проведе осмото издание на най-голямото пролетно планинско бягане в България - Планински маратон „Панчарево“. Състезанието се организира от спортен клуб „Бегач“. Десеткилометровият маршрут прави полуобиколка около езерото, а дългите дистанции осъществяват живописна обиколка в Лозенската планина до Пасарел и обратно...

публикувано на 19.04.19 в 16:10

72 ученически проекта представя "ТУЕС фест"

72 са проектите в тазгодишното издание на изложението за ученически проекти "ТУЕС фест". Ученици от 8-и до 12-и клас в Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Техническия университет представят свои разработки в областта на компютърните мрежи, софтуера и вградените микрокомпютърни системи и роботиката. Освен това посетителите на..

публикувано на 19.04.19 в 15:02

Дневникът на една софиянка: Какви бяхме, какви станахме...

Преди време се сблъскахме с поредното предизвикателство в социалните мрежи, а именно снимките с 10-годишен живот и равносметките към тях. Междувременно ми се включи приятел, който докато се ровил из архивите, намерил наша обща снимка от това време. Дам, потресох се и се умилих едновременно, момиче в началото на 20-те с тежък грим, нещо..

публикувано на 19.04.19 в 14:44

Юнас Юнасон и Камила Лекберг отново предизвикват читателите

„101-годишният старец, който твърде много размишляваше“ е новото заглавие от шведския автор Юнас Юнасон, в което добрият стар Алан Карлсон се завръща в един истински геополитически анализ на съвременния свят от гледната точка на един шведски демократ. Кремена Димитрова разказа пред Радио София, че този път героят празнува рождения си ден на..

публикувано на 19.04.19 в 14:27

Оправят пропадналите шахти по ул. "Киевска", но през септември

Днес в предаването „Вашият глас“ ви разказахме за улица „Киевска“, която се намира в старата част на квартал „Овча купел“.  Наш слушател ни съобщи, че в началото на улицата има пропаднала ВиК шахта, която вече няколко месеца е в това състояние. Шахтата се намира непосредствено след завой, което създава опасност от пътно произшествие. Оказа се, че..

публикувано на 19.04.19 в 11:54

Фестивал възражда Лазаровден

На 20 април Лазаровден от 9.00 до 20.00 часа в Интер Експо Център ще се проведе фестивалът “Свободата да бъдеш”. От 2010 г. той предлага среща със специалисти в областта на личностното развитие. Сред лекторите е етнологът Анелия Овнарска-Милушева . Този празник е изключително важен за нашата традиционна култура. В миналото всяко едно момиче е..

публикувано на 19.04.19 в 11:41

Независима сцена за мултижанрови форми отваря врати в София

Бившият зимник на зеленчуковата борса, съществуващ от 30-те години на миналия век в централна София, от днес ще заживее нов живот като сцена за съвременно изкуство и култура.  През последната година фокусът на екипа на "Derida Dance Center" е изцяло насочен към създаване на независима сцена, която да представя танц, театър, мултижанрови форми,..

публикувано на 19.04.19 в 11:08