Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лизо отново върха в Щатите, на Острова Колдплей доминират ефира

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

| обновено на 29.11.19 в 11:48
Снимка: facebook/Lizzo

Втори последователен сингъл на върха за една от най-ярко светещите звезди през тази година - Лизо. Страхотният ѝ хит Good As Hell и тази седмица е най-излъчваният в поп ефира на Щатите. За успехa на парчето допринася и издаденият наскоро ремикс с Ариана Гранде, но не трябва да омаловажаваме постигнатото от самата Лизо. От момента, в който тя покори сърцата на милиони с обагрения със синтезатори фънк химн Juice в началото на годината, талантливата изпълнителка върви нагоре. Можем да приемем сегашния успех като втори епизод на пътя ѝ към върха. 

Мащабните постижения на Juice, след това на Truth Hurts и на албума Cuz I Love You като цяло накараха милиони да се върнат назад и да намерят бижута в кариерата ѝ, започнала доста преди 2019-а като се има предвид Batches & Cookies от 2014-а. 
Лизо е тук и в категорията на най-силните на годината и десетилетието. Няма да си простим, че не сме обърнали достатъчно внимание на Truth Hurts при първото излизане на парчето през 2017-а. Липсата на успех тогава за малко да откаже Лизо от музикалната кариера. Радваме се, че е продължила и още повече се радваме, че е изпълнителят с най-много номинации за наградите Грами догодина. Good As Hell e втори номер едно за Лизо в мейнстрийм чарта на МидияБейз 24/7 с 19,042  излъчвания и аудитория от 91.485 милиона.
След като прекара само една седмица на върха Пост Малоун пада до номер 2 и на номер 3 в Щатите е Someone You Loved на Луис Капалди.

Горещ дебют в Америка за Аризона Зъривс - 24-годишен младеж от щата Мериленд, който живее в Лос Анджелис. Първата си песен той издава през 2016-а. Аризона е познат на потребителите на Спотифай, където много от траковете му са регистрирали над 1 милиона стрийма. Има един албум зад гърба си и един мини албум. Пробивът за него е по време полувремето на Супер Боул 2016, когато той пуска фристайл с имената на всеки един отбор от Ен Еф Ел. Тази година Аризона проби в мейнстрийма благодарение Roxanne, който се намести в много онлайн плейлисти и бе използван поголовно в Тик Ток. Тракът влиза в топ 40 на номер 33. Силен дебют за Roxanne и на Острова, където e на номер 36.
Сцена от видеоклипа към Оrphans на Колдплей
Иначе на върха във Великобритания продължават да са Колдплей с Orphans. В седмицата на излизане на двойния албум Everyday Life парчето e било с 5,374 излъчвания и  81.03 милиона импресии, според Рейдиомонитър. Orphans e общо четвърта седмица на номер 1.
Втора позиция на Острова за Don’t Start Now на Дуа Липа и номер 3 за Bruises на Луис Капалди, който преди седмица издаде делукс версията на Divinely Uninspired to a Hellish Extent

В британския поп радио чарт няма как да пропуснем и бързо изкачващ се трак, който вече достигна номер 1 в Commercial Pop чарта на Мюзик Уик. Става дума за We Got Love на диджея продуцент и артист от Норуич Брус Филдър. Той е познат с артистичния си псевдоним Сигала и дебютът му в британския поп радио чарт бе през 2015-а. От тогава до сега ни радва със свеж денс в предложения като Easy Love, Sweet Lovin’, Ain't Giving Up и Came Here For Love. До момента има един номер едно в британския поп радио чарт - Lullaby с участието на Палома Фейт. We Got Love е с вокалите на Ела Хендерсън и бележи скок от 21 места до номер 8. 

За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Musicca Per Dramma" Йордан Владев влага свои авторски композиции от спектакли и филми

55 души на сцената е ангажирал композиторът Йордан Владев, за да представи авторския си концерт, озаглавен "Musicca Per Dramma", в Централния военен клуб (ЦВК) в София. Събитието е насрочено за 28 април, навръх Цветница. "Това е проект, който е базиран върху музика за театър, за кино, която съм писал през последните над 20 години...

публикувано на 25.04.24 в 13:10

Дами от 5 страни свирят и пеят в любимата на публиката поредица "Ритъмът на Балканите"

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите".   В концерта публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните  Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от..

публикувано на 18.04.24 в 11:05

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през изминалата и тази седмица, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и..

публикувано на 17.04.24 в 12:05
Фантомът на операта

Отзвук от “Фантомът на операта“ в НДК

35 години след премиерата си, след близо 14 000 спектакъла и баснословни приходи, миналата година – на 16-и април, най-дълго играният на Бродуей мюзикъл – “Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър, слезе от афиша на нюйоркския Majestic Theatre заради постпандемичната криза. Знаменитият продуцент Камерън Макинтош обеща, че някой ден “Фантомът“ ще се..

публикувано на 16.04.24 в 09:42

“Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър на софийска сцена

Преди дни най-големият карго самолет в света - Боинг 747 Freighter, кацна в София с декорите за предстоящите спектакли на “Фантомът на операта” у нас. Знаменитият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11-и до 21-и април в зала 1 на НДК.  Една от най-мащабните продукции, гостували някога на българска сцена, пристига със стотици тонове декори,..

публикувано на 11.04.24 в 14:25

Тромбонист от Датския радиооркестър с майсторски клас в София

В „Радиокафе“ в четвъртък гостува Ларс Карлин, роден в Швеция, понастоящем първи тромбонист на Симфоничния оркестър на Датското национално радио. Той е в България по покана на сдружението „Брас перспективи“, представено от Атанас Карафезлиев, който пък е първи тромбонист на Симфоничния оркестър на БНР, така че в студиото ни бяха представени цели..

публикувано на 29.03.24 в 14:05
Финалът на международния конкурс беше вчера

Певци от Двореца на децата спечелиха големи награди в Малта

Голямата награда на Международния музикален конкурс "Златният глас" в Малта в две от категориите спечелиха младите изпълнители от Националния дворец на децата.  За БНР вокалният педагог Светлана Струнджева даде подробности за представянето на децата: "Нашите представители от Националния дворец на децата в лицето на вокална формация "Sweet teens" беше..

публикувано на 25.03.24 в 13:51