Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Столичната библиотека отбелязва 100-годишнината на Леда Милева

Дни на Леда Милева започват в Детския център от 5 до 8 февруари

С Дни на Леда Милева от 5 до 8 февруари ще бъде отбелязана 100-годишнината на известната поетеса в Детския център на Столичната библиотека.

“Блестящ преводач, ерудиран публицист и всички роли на Леда Милева в обществения живот, ни дават основание да съберем усилията на всички, свързани с живота и творчеството на Леда Милева - Държавна агенция “Архиви”, която наскоро получи нейното творчество - нейни ръкописи, и ние за първи път ще покажем част от тези ръкописи българският ПЕН-център”, чиито председател тя е била дълги години, Международна фондация “Гео Милев”, която подари на библиотеката около 300 книги от личната библиотека на Леда Милева и нейни творби", казва директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова.

Директорът на Столичната библиотека кани всички, които са свързани с живота и творчеството на Леда Милева - писатели, учители, библиотекари, да се присъединят към събитието.

“Леда Милева работеше много сериозно с библиотеките в страната. Беше приятел на Столична библиотека”, допълва Юлия Цинзова. 

На 5 февруари от 18.30 ч ще бъде преименувана зала в Детския център на Столичната библиотека на името на Леда Милева. Освен това ще бъде представена и изложбата “Детският свят на Леда Милева”. В богатата програма на Дните на Леда Милева са включени интересни инициативи и арт ателиета за деца, посветени на творчеството на голямата детска писателка.

Чуйте повече в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.