Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергията, която подкрепя

Колко е важно да вярваш в себе си? Елате да открием отговора на този въпрос на събитието "I am Me - I believe in Myself" тази неделя. Организира го Биляна Савова:

"Добре е да се започне отнякъде. Това, което сме, ако ни плаши - как изобщо живеем? Би трябвало да спрем да мислим по този начин. Бях изумена от себе си, колко време съм живяла отделена от това, което е същността ми. Не се познаваме и всяко непознато е страшно. Страшно е да загубиш времето си. Ако искаме да го изпълним със смислени неща, трябва да разберем защо сме тук, каква е мисията ни.

Иска ми се да дойдат повече хора. Когато групата е голяма, има шанс да застанеш и ти, без да ти се обръща толкова внимание. Някои предпочитат ограничени формати, но хората, които идват, биват подкрепени в своята неопитност, 50% от хората са такива. Енергията подкрепя, подкрепя и мен, усещам още повече увереност в това, което съм решила да направя, подкрепя и другите.

Не разказвам детайли от програмите, ако хората ми се доверят и дойдат, първата крачка е направена. Всичко, което е нужно за тези 6 часа е осигурено. Цялата конфигурация от хора ще помогне на всички. Започнах преди около 15 години да се вглеждам в себе си. Започнах да правя стъпки да намеря кое е това, което разболява тялото. Интуитивно усещах, че никой не ми е виновен. Когато започнах да успявам, в мен се появи порива да споделям, че нищо не е загубено.


Програмата ми има 13 издания, около 80% от миналите през нея са направили възможното да обърнат играта. По време на пандемията усетих страха, който се надигна и си казах да измисля малък план за по-ограничено време в градски условия за повече хора. До ден-днешен това се случва както го бях сънувала. Миналото лято реших да обединя таланта да създавам визия и да карам хората да отключват въображението си. Сънувах тези 4 основни програми, с по едно издание в сезон. Това са 4-те камъка в 4-те ъгъла на това, което ще строиш.

В първото издание работихме върху това как можем да създаваме себе си, второто издание беше "аз обичам себе си". Клишето е вярно. Трябва никога да не губим вярата в себе си. Продуктът на тази вяра е фондацията "Мога сам". Това, което създавам, не е шаблон - то е в моето въображението на база моя опит и това да мога да мотивирам хората. Всеки може да работи с въображението си, не е задължително да си артист, художник. Последното е "аз съм свободен" - на 25 юни. Ако вярваш в себе си и другите ще вярват в теб." 

По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Дилчев

Димитър Дилчев: Спирането и на последния лифт на Витоша е абсурдно и ненормално

Изпаднали сме в безумната ситуация да търсим автобусен транспорт, който да компенсира липсата на лифтове на Витоша, коментира пред Радио София директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. „Това е нещо абсурдно и ненормално за този век и за това време. Навремето с три лифта можеше да се стигне до Витоша, а в момента говорим за..

публикувано на 29.05.24 в 09:31

Сряда започва със слънце, следобед - дъжд

Днес облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, съобщиха от НИМХ. Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който по време на гръмотевична буря временно ще се..

публикувано на 29.05.24 в 07:35

От Съюза на парамедиците настояват за създаването на нова специалност – парамедик

Повече от половината места в Спешните центрове остават незаети, въпреки че заплатата на лекар в линейка достигна до 4000 лева. Затова от Съюза на парамедиците в България от години настояват за реформа, която да позволи на парамедиците да бъдат легално назначени в спешните центрове. От СПБ заявяват, че парамедикът не може да замени лекаря, но..

публикувано на 28.05.24 в 18:03

Фокусирането върху оценките пречи на ученето

Да изкарат високи оценки в училище е парадигма в образованието, в която учениците се страхуват от провал, вместо да се фокусират върху възможността за учене, коментират от екипа на Приложна академия за образование. Според тях, държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване не са точни показатели за потенциала и знанията на учениците...

публикувано на 28.05.24 в 16:48

Научни открития доказват, че граф Дракула е пишел и говорел на български език

Йоан Влад Трети Цепеш е влашки владетел от българо-кумански произход, наследник на династията Басараба, която е тясно свързана с българския цар Иван Шишман. Граф Дракула фигурира в историческите хроники с името Йоан Влад Трети. Това е едно от доказателствата за българския му произход, защото до 13 век земите във Влашко са..

публикувано на 28.05.24 в 15:41
Снимката е илюстративна

Почти половината ученици няма да работят това, за което са учили

Институтът за пазарна икономика публикува анализа си за 2024 г. „Индекс на съответствието между професионалното образование и профила на икономиката 2024“. Чрез индекса се измерва връзката между професионалното образование и профила на икономиката. Изчисленията позволяват да се проследи и връзката между образованието и пазара на труда на..

публикувано на 28.05.24 в 15:38

"Оборище дарява" в подкрепа на ранното детско развитие

Фондация "За нашите деца" вече повече от 30 години поставя в центъра на своята дейност децата в риск от бедност и социално изключване, на възраст от 0 до 7 години, които имат нужда от подкрепа, за да могат да се развиват в сигурна семейна среда. През юни, месецът посветен на децата, фондацията провежда една от най-новите си..

публикувано на 28.05.24 в 15:06