Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без топла вода за около седмица в края на месеца за потребителите на "Топлофикация София"

Снимка: БГНЕС

Една трета от потребителите на "Топлофикация София" ще останат без топла вода за около седмица в края на месеца заради ремонти в мрежовата помпена станция на ТЕЦ "София Изток". Това налага подаването на топлата вода към 140-те хиляди абонати, захранвани от топлоцентралата, да бъде преустановено в периода от 28-и юли до 4-и август.

От "Топлофикация-София" съобщават, че помпената станция, разположена в централата, подава топла вода на абонатите си целогодишно.

Ремонтните дейности, които могат да бъдат изпълнени само през приемна централа, включват подмяна на спирателни и регулиращи кранове с цел безпроблемна експлоатация и осигуряване на качествено и надеждно топлоснабдяване.

Периодът на спиране на централата ще бъде използван и за извършване на профилактика на основни и спомагателни съоръжения, както и за неотложни ремонти на участъци от топлопреносната мрежа, посочват от топлофикация. Сред 20-те квартала, които ще останат без топла вода в най-топлите дни на лятото, са едни от най големите и най-гъсто населените квартали.

Всички части на "Младост" и "Дружба", "Студентски град", "Гео Милев", "Дианабад", "Витоша", не малка част от "Лозенец".

От "Топлофикация София" посочват още, че информация потребителите могат да получат чрез интернет сайта и на телефоните на дружеството, а могат също след регистрация на страницата на компанията да получават известия за всички прекъсвания на топлоснабдяването.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Град като лешник падна в София

Проливен дъжд с гръмотевици и градушка се изсипаха този следобед над София и региона. Силен дъжд наводни улици и булеварди в районите "Младост" и "Студентски" в София. В ж.к. "Студентски град" има счупени стъкла на коли. На телефоните на Столичната община са получени сигнали за завирявания. Четири екипа на аварийното звено са на..

публикувано на 22.05.24 в 17:15

Откриха реновирания филиал "Люлин" на Столичната библиотека

С Дни на книгата и четенето , посветени на най-българския празник 24 май, Столичната библиотека отбелязва 40 години от откриването на своя първи филиал в най-големия район на София – "Люлин". Филиалът на Библиотеката на София посреща юбилея с изцяло реновирани комфортни библиотечни и читателски пространства – за художествена литература,..

публикувано на 22.05.24 в 13:44
Ако оставите едрогабаритни отпадъци не когато е денят за съответния район, подлежите на санция

Улесняват софиянци с пунктове за отпадъци от мебели и матраци

Пунктове за събиране на отпадъци от мебели и матраци от домакинствата ще бъдат организирани в 13 района на София, съобщават от Столичния инспекторат.  Гражданите ще могат да се възползват от предоставеното улеснение, като оставят непотребните си мебели и матраци до сивите контейнери за смесен битов отпадък в точно определени дни по график за..

публикувано на 22.05.24 в 11:59

"Манастирски ливади" – изток - Пропаднал мост, пропаднал строеж, пропаднал бус

Инцидент в столичен квартал за малко не завърши трагично. Микробус, преминаващ по моста на улица "Тодор Джебаров" в "Манастирски ливади" – изток, пропадна. Местните разказват, че преди това мостът е пропаднал, а наблизо има и пропаднал строеж. "Логичното се случи. Мина над месец откакто падна мантинелата там и никой не благоволи да я..

публикувано на 22.05.24 в 11:03

СДВР с акция "купен вот" в кв. "Христо Ботев" – 26 са арестуваните

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот и срещу нарушаването на политически права на гражданите се провежда в София, съобщиха от СДВР. Засилено полицейско присъствие има в кв. "Христо Ботев". Полицейските действия започнаха рано тази сутрин. Някои улици са блокирани от униформени. Директорът на СДВР Любомир Николов каза..

публикувано на 22.05.24 в 10:07

Къде спира водата в София днес

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Дико Илиев“, жк. „Обеля“ 2, на 22.05.2024 г. се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на живеещите в района на ул. „Акад. Димитрий Лихачов“, ул. „Обелски път“, бул. „Ломско шосе“, ул. „Илия Геров“ и ул. 14. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12..

публикувано на 22.05.24 в 08:31
Служебният премиер Димитър Главчев на извънредното заседание на НС - 21 май 2023 г.

Според премиера Главчев няма да има драстично поскъпване на тока

Няма да има драстично поскъпване на тока, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той подчерта, че няма напрежение около увеличаването на цената на тока: "Нито в Белене, нито в Козлодуй има напрежение. Правителството, доколкото е в компетентността си, следи процеса. Знаете, че има независим регулатор, който определя цената на тока, но аз не..

публикувано на 21.05.24 в 17:54