Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена е в кома, блъсната от моторист в София

Снимка: Снимка: Веселин Чалъков/"Катастрофи в София"

Жена е в кома и в болница след тежък удар от мъж на мотор, станал тази сутрин на пешеходна пътека в столичния център.

Инцидентът се е случил на бул. "Васил Левски", а бързо на мястото са се отзовали линейка и патрулен автомобил.

bTV съобщи, че екипът от медици е транспортирал жената до ИСУЛ – тя е била с тежка черепно-мозъчна травма, изпаднала е в кома.

От болницата пък съобщиха, че жената е на 37 години, в много тежко състояние е и в момента я оперират в отделението по неврохирургия.

Мотоциклетистът е 34-годишен и пробата му за алкохол е била отрицателна. Полицията разследва причините за тежкото ПТП.



По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Привилегировани граждани паркирали безплатно в центъра на София

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обяви, че привилегировани граждани са паркирали безплатно в центъра на София в платената синя и зелена зона, без да имат право на това. Паркирането е ставало с карта, подписана от предишното ръководство на Столичната община, а сред привилегированите са били и синдикални лидери от КТ..

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Приемната грижа се преструктурира. Какво става с детските SOS селища?

Търсят се приемни семейства . Колкото и добри да са условията в семейните домове, няма по-добра среда от семейната . Това подчерта пред БНР-Радио София Екатерина Христова - директор Програма SOS Детско селище София-Перник-Дрен. Тя припомни, че от 90-те години, когато у нас се пренася австрийския модел на SOS Детски селища, една..

публикувано на 03.06.24 в 12:50
Софийски градски съд

СГС постанови домашен арест за внучката на Виолета Донева, убила баба си преди 18 месеца

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение - от задържане под стража на домашен арест - на 19-годишната Ивет Стайкова, която преди 18 месеца уби своята баба - актрисата Виолета Донева. Тъй като престъплението е извършено под въздействието на наркотици, съдебният състав указа на полицейските служители, които ще контролират..

публикувано на 03.06.24 в 11:55

Започва ремонт на улица в "Слатина", събират едрогабаритни отпадъци

Започва реновирането на ул. „Циклама“, съобщава кметът на район "Слатина" Георги Илиев. Около улицата са разлепени предупреждения, за да се отстранят и да не се паркират автомобили, които да препятстват ремонтните дейности. Освен това в района започва акция за събиране на едрогабаритни отпадъци. Контейнерите са разположени на ъгъла..

публикувано на 03.06.24 в 10:46

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България" в София

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България” ще се състои в Астория Гранд Хотел в столицата. Събитието цели да покаже на пациентите и обществото, че в България се прилагат най-добрите практики в съвременната медицина и че често решенията са налице тук, а не в чужбина. Форумът събира водещи експерти от здравния сектор и ще се..

публикувано на 03.06.24 в 08:02

В София пуснаха всички градски чешми, които са в изправност, за ремонт са 25

Всички градски чешми в София, които са в нормална експлоатация, функционират ефективно и могат да се използват от гражданите и гостите в София, съобщават от Столичната община. На територията на общината има над 150 градски чешми, от които 110 са в експлоатация. В парковете и градините на София софиянци могат да използват през летните горещини..

публикувано на 31.05.24 в 18:53
Изгуленият Никола

Издирват 7-годишно момченце с аутизъм от Банкя

Момче с аутизъм е изгубено в района кв. "Градоман" в Банкя. Детето се казва Никола и е на 7 години, не говори. Облечено с кафяв панталон и синьо яке с качулка. Тази информация се споделя в десетки групи в социалните мрежи. За изчезването на детето е подаден сигнал и в столичното 9 РУ, потвърдиха за БНР от МВР. Екипи на..

публикувано на 31.05.24 в 14:09