Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масови проверки на товарни автомобили в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Водачите на 68 товарни автомобила над 12 тона са проверени в Сливен в рамките на продължаващата специализирана полицейска операция под егидата на Roadpol – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя е съвместна с екипите на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация". Такива операции се провеждат на територията на целия ЕС от 7 до 13 февруари. 

По време на акцията в Сливен са съставени 6 фиша и 2 акта за техническа неизправност, като един от проверените автомобили е спрян от движение. Главен инспектор Димитър Кикьов коментира целите на операцията.:

Като се набляга на времето за почивка на водачите, претоварване на товарните автомобили, както и превозване на повече пътници в автобусите

Всички водачи са проверени за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. 

От екипа на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" е съставен акт за изтекъл документ за психологическа годност. Глобеният шофьор коментира: 

Актовете на Изпълнителната агенция са от 1000 лева нагоре, за което трябва да работя поне половин месец, само заради този акт. 

Операциите с акцент товарни автомобили и автобуси са залегнали в календара на Roadpol четири пъти в годината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Mобилни пунктове ще събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

Акцията по събиране на опасни битови отпадъци е планирана за 20, 21 и 23 май в Стара Загора.  За първи път ще се използва мобилна лаборатория, която ще анализира на място и ще прецени как да се третира ненужният продукт, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 15.05.24 в 12:16

Проф. Добри Ярков: Висшето образование е недофинансирано, протестът не е политически

Близо половин година в сферата на висшето образование очакват обещаното от страна на държавата финансиране. За първи път се наблюдава единомислие във всички университети в страната - и държавни, и частни, че висшето образование е недофинансирано. Това..

публикувано на 15.05.24 в 11:37
Хасково

Финансират младежки проекти в Хасково

Община Хасково започва прием на предложения за финансиране на младежки проекти. За реализацията на идеите на младите хора в бюджета на Общината е предвидена сумата от 70 000 лв.  Средствата се отпускат по Програмата за финансово подпомагане на младежки..

публикувано на 15.05.24 в 11:17

Богата програма за Нощта на музеите подготвят от Туристическия информационен център

Туристическият информационен център и тази година е подготвил много изненади по случай Европейската нощ на музеите на 18 май. Посетителите ще имат възможност да се облекат като древни римляни и да се снимат на фона на античното наследство на..

публикувано на 15.05.24 в 11:02

Катастрофа със загинал край Стара Загора

Произшествие между два леки автомобила стана тази сутрин около 9:00 часа на пътя между старозагорските села Богомилово и Ракитница.  При удара е издъхнал единият водач, а другият е откаран в болница.  Трафикът се пренасочва през селата Еленино -..

публикувано на 15.05.24 в 10:27
д-р Любен Колев

Неваксинираните деца не са голяма бройка

До 2-годишната възраст на детето се прави основният ваксинационен курс. Ако родителите откажат поставянето на ваксини, то подрастващите са застрашени не само от коклюш, но и от всички останали заболявания, за които има ваксина. Това предупреждение..

публикувано на 15.05.24 в 08:47

Университетите у нас няма да отворят врати в понеделник

Съветът на ректорите на висшите училища у нас отправи отворено писмо до президента, до служебния премиер, до министри, до българския еврокомисар, до омбудсмана, до председатели на парламентарни комисии и до председателите на парламентарни групи "по..

публикувано на 15.05.24 в 06:10

Неделина Неделчева е новата Царица роза на Казанлък

Неделина Неделчева от СУ "Екзарх Антим I" е 56-тата Царица Роза на Казанлък. Нейни подгласнички станахa Елена Николаева- първа подгласничка и Мириам Григорова- втора подгласничка.  Изборът измежду 24 казанлъшки абитуриентки бе направен по време..

публикувано на 14.05.24 в 23:44
Парк

Стара Загора ще има нова ритуална зала

Общината ще обяви поръчка за проектиране на нова ритуална зала на Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров. Предвижда се залата да бъде изградена в южната част на парк „Артилерийски“. "Там наблизо има паркинг, което ще бъде удобно за гостите, има..

публикувано на 14.05.24 в 18:42

Генерал Мирослав Костадинов е новият командир на 2-ра механизирана бригада

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои полковник Мирослав Костадинов и полковник Румен Петков с висше офицерско звание „бригаден генерал”. Държавният глава назначи..

публикувано на 14.05.24 в 18:21