Теми от деня


Как да избираме дезинфектантите за ръце

Като цяло, само 3, от изследваните 21 търговски марки дезинфектанти за ръце, съответстват напълно на изискванията на С ветовната здравна организация за концентрация на алкохол  – сочи проучването на Асоциация „ Активни потребители “ , по..

публикувано на 21.05.20 в 14:48
Гьорги  Гьоргиев

Волейболна звезда на "Марек" – с трансфер в Полша

Бившият разпределител на  ВК „Марек Юнион Ивкони“ Гьорги  Гьоргиев  ще смени френското първенство с полското. Любимецът на дупнишката публика през последните два сезона  игра в елитния френски волейболен тим „Пари Волей“.  Роденият в град Струмица..

публикувано на 21.05.20 в 13:35

Свободно движение на каруци в Благоевград

За това сигнализират наши съграждани и твърдят, че тази пролет ги виждат из целия град.  Потърсихме връзка с община Благоевград, за да разберем при какви условия и по какви маршрути могат да се движат пътните превозни средства с животинска тяга...

публикувано на 21.05.20 в 12:01

Честит празник!

21 май! На християнския празник Свети Константин и Елена в двора на черквата „Въведение Богородично“ в Благоевград е тихо и спокойно. Макар и не много, днес жителите на Благоевград влизат в храма, палят свещ и се молят, най-вече за здраве, щастие,..

публикувано на 21.05.20 в 11:32

Майчинството като карикатура

Неда Малчева е майка на три деца. По професия е художник. Майчинството я вдъхновява да пресъздаде отглеждането на деца хумористично, като създава забавни илюстрации. „ Когато се роди второто ми дете, което дойде с гръм и трясък, и така..

публикувано на 20.05.20 в 18:06

„Опознай Родината, като я вкусиш“ – готова е платформата SlowTours.bg

Готова е платформата SlowTours.bg.  „Тя е естествено продължение  на електронната платформа, посветена на земеделието и храните“  – разказва Екатерина Терзиева, дългогодишен журналист.  Преди седем години решава да създаде своя електронна платформа. С..

публикувано на 20.05.20 в 14:37

Изчезва ли пчеларството като занаят

Безспорен факт е качеството на българския мед. Страната ни е сред първите седем държави в ЕС по производство на този изключително ценен за здравето ни продукт. Безспорни обаче, са и проблемите на българските пчелари. Неглижиране на бранша, ниски..

публикувано на 20.05.20 в 14:11

Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ тази година е онлайн

По случай 24 май Институтът за български език при БАН за шеста поредна година кани ученици и учители да се включат в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ . Тази година кампанията се провежда онлайн.  Учениците, желаещи да участват, ще..

публикувано на 19.05.20 в 15:06

Какво ще бъде времето през тази седмица?

През първите два дни от новата седмица температурите в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, ще бъдат все още високи.  "Времето остава със значителна средна и висока облачност. Вероятността за валежи е малка. И във вторник, и в..

публикувано на 19.05.20 в 14:14

Стипендии по 10 000 лева помагат на българи да учат в чужбина

Сдружение „Тук-Там“ дава стипендии, носещи името “Иди, учи и се върни” на мотивирани българи, които имат желание да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и след това да донесат наученото обратно и да се реализират в..

публикувано на 19.05.20 в 13:47