Теми от деня


Онлайн училищна панорама за децата на Благоевград

Онлайн училищна панорама ще проведе утре на фейсбук страницата си Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Това е осмо поред издание на инициативата, която е съвместна с Община Благоевград.  "През целия ден ще се предоставя..

публикувано на 26.05.20 в 13:12
Д-р Веселка Мончева

Новозаразените с covid-19 през последната седмица в област Благоевград са от гоцеделчевските села

„Към момента 143 лица са с положителни резултати за covid -19 в област Благоевград. Под домашна карантина са 103 лица, от тях 30 са излекувани. Хоспитализирани са 31, на интензивно лечение е 1, починалите са 8“ – това е обобщението, което направи..

публикувано на 26.05.20 в 11:29

На детска градина при стриктни противоепидемични мерки

Детските градини в община Благоевград от днес приемат своите възпитаници. Създадена е необходимата организация на дейностите съобразно конкретните мерки и в синхрон със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, установи репортерска..

публикувано на 26.05.20 в 09:30

Отново на градина. Как да подготвим психически децата си?

Повечето детски градини и ясли в страната от утре (26 май) ще подновят работата си. Забавачките бяха затворени от 16 март заради епидемията от коронавирус и са сред последните обекти, които получават разрешение за работа от властите. Посещението е..

публикувано на 25.05.20 в 17:30

Арт-терапевти да влязат в социални домове предвижда нов проект на Сдружение „Нов избор“ – град Кресна

Новият проект се вписва повече от хармонично в профила на Сдружение "Нов избор" и е естествено продължение на непреставащите усилия на екипа на сдружението за приобщаване и социално включване на хората в риск от Югозападна България, заявяват от..

публикувано на 25.05.20 в 12:12
Ани Топалова

Ани Топалова – за живота на една майка в Лондон

Благоевградчанката Ани Топалова от 7 години живее и работи в Лондон. Съпругът й се казва Джейсън и имат тригодишна  дъщеря Маргарет.  В Югозападния университет Ани завършва специалността „Предучилищна педагогика”. В Лондон се усъвършенства и сега..

публикувано на 25.05.20 в 11:45

"Пирин" привлече централен нападател

 Централният нападател Преслав Йорданов ще бележи за ФК "Пирин /Бл/ през следващите две години. Един от изявените голмайстори на Втора футболна лига подписа с "орлетата" за удоволствие на  клубния мениджър Уорън Фийни, който търсеше точно такъв тип..

публикувано на 25.05.20 в 10:11
Таня Тингарова (Tanya Strings)

Виртуозната цигуларка Таня Тингарова подготвя първата си авторска песен

Таня Тингарова или Tanya Strings, както е популярна в музикалните среди, е млада, красива, одухотворена и много талантлива българска цигуларка. Започва да свири на цигулка, когато е само на 6 години, а музикалното си образование получава в САЩ...

публикувано на 24.05.20 в 15:11
проф. Пламен Павлов

Проф. Пламен Павлов: И глаголицата, и кирилицата са български

  „Най-важното е, че празникът е само български, той е създаден и се празнува само в България – на другите места само се отбелязва.“, каза в ефира на Радио Благоевград проф. Пламен Павлов.    „Що се отнася до въпроса в каква степен абуката е славянска и..

публикувано на 24.05.20 в 13:16

24 май е ден и на българската журналистика

 Празникът на българската журналистика също е на 24 май, като признание за нейната роля и място в духовното развитие на обществото. „ Нека бъдем с отворени очи и уши и въпреки че трябва да носим все още маски, да не ги използваме, за  да крием..

публикувано на 24.05.20 в 12:45