Теми от деня


Илияна Тошева: Да празнуваме с радост, свободата е в духа!

„ Да празнуваме с радост, никой не може да спре духа ,  свободата е в духа “, каза за  Радио Благоевград Илияна Тошева –  носителка на званието „Будител на град Сандански, 2019“, писател и поет, ръководител на клуб за литература, изкуство и..

публикувано на 24.05.20 в 12:34

“Пирин“ (Благоевград) внася сигурност и класа в защитата си

  Футболен клуб „ Пирин“ отново си осигури услугите на един от любимците на благоевградските фенове – централният защитник Стилиян Николов. След 105 мача, изиграни за “орлетата” в периода 2014-2018, той отново ще бъде част отбора, който сам нарича..

публикувано на 24.05.20 в 12:17

Георги Господинов: Честваме светлото и всекидневно чудо на езика

„За мен няма съмнение, че това е най-хубавият български празник, защото честваме нещо толкова крехко, ръкотворно и неръкотворно като буквите и езика. Това не е празник на оръжието, на някоя славна победа или поражение. Няма батални сцени, предателства,..

публикувано на 24.05.20 в 08:46
Кремена Димитрова

Кремена Димитрова: Бавно и постепенно се връщаме отново в нормалния си ритъм

Въпреки отлагането за неопределено време на големите музикални и филмови събития, свързано с настоящата вирусна пандемия, преди дни стана ясно, че очакваният винаги с много вълнение Международен кино-литературен фестивал „СинеЛибри” ще се състои в..

публикувано на 23.05.20 в 17:55
Иван Милушев

Иван Милушев: Има смисъл да се рисува, да се търси… до последен дъх

   По повод 24 май, деня на славянската писменост и култура, както и празника на Благоевград, в Градската художествена галерия беше открита традиционната обща изложба.  Заради вирусната пандемия и излизането от коловозите на културните институти в..

публикувано на 23.05.20 в 17:50

Йордан Янев: “Имам над 1 500 успешни възпитаници!“

След  дългата пауза  заради пандемията от Covid-19,  всички състезатели от лекоатлетически  клуб „Джордан“ (Благоевград) започнаха ежедневни тренировки  под  зоркия  поглед  на  опитния треньор  Йордан Янев. Той се съобразява  с актуализирания заради..

публикувано на 23.05.20 в 14:50

Спазват ли се противоепидемичните мерки в Благоевград

  За трета поредна събота наш репортер извърши проверка за съблюдаването на валидните противоепидемични мерки. В сравнение с миналата събота, се наблюдава по-нататъшно влошаване на изпълнението на предписанията в заповедта на министъра на..

публикувано на 23.05.20 в 12:47

Мира Радева, социолог: Призивите за нова нормалност са безсмислени

С разхлабването на мерките свързани с COVID -19 светът започна бавно да се връща към предишния си начин на живот. Но не съвсем. Все повече в публичното пространство се заговори за понятието „нова нормалност“. Експерти твърдят, че някои от..

публикувано на 22.05.20 в 19:35

Добри обноски за бъдещи лидери

Добрите обноски са толкова важни за децата, колкото изучаването на чужд език, придобиване на компютърни умения или усвояването на някакъв вид спорт, защото те ни подготвят за живота, след напускане на семейното огнище. В реалния живот вече да си..

публикувано на 21.05.20 в 17:28

В благоевградско засега няма отровени пчели

„Засега, в благоевградско няма регистрирани случаи на масово отравяне на пчелите с пестициди, използвани в земеделието“ – съобщи за Радио Благоевград Георги Дюлгеров от Сдружение „Пчела 2018“ – Благоевград. По думите му, миналата година е имало..

публикувано на 21.05.20 в 15:09