Стартира проект за подобряване чистотата на въздуха в кв. „Долно Езерово“

Община Бургас започва реализирането на проект за намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в квартал "Долно Езерово". Той предвижда да бъдат подменени безплатно за домакинствата старите печки на дърва и въглища с уреди на..

публикувано на 02.07.20 в 16:21

Започна преобразяване на бившата Първа поликлиника в Бургас

Започна мащабният ремонт, който до три месеца ще преобрази напълно най-посещаваният в града Диагностично-консултативен център I или бившата Първа поликлиника. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в ж.к. "Зорница". На обекта днес..

публикувано на 02.07.20 в 16:07
Снимката е илюстративна

Жена е блъсната на пешеходна пътека в Бургас

Пешеходка е блъсната в Бургас. Това потвърдиха от пресцентъра на бургаската полиция. Инцидентът е станал на пешеходната пътека при детска градина "Вълшебство" на ул. "Одрин" след билковата аптека.  На място има линейка и полицейски патрул. Слушатели на БНР..

публикувано на 02.07.20 в 14:51

40 са активните болни в община Нова Загора

Четири са новите случаи на COVID-19 в Сливенска област, регистрирани през последното денонощие, съобщават от Областния кризисен щаб. И четиримата заболели са от Нова Загора. Трима са хоспитализирани в Сливен, един – в Стара Загора. Един от пациентите е..

публикувано на 02.07.20 в 14:35

"Булевард Демокрация" - 2 юли

В темата днес селския и еко туризъм в условията на коронавирус. Ще научим как интересът на хората за по-изолирани и безопасни места се пресича с реалните възможности на къщите за гости и малките хотели в Странджа.  След задържането на Мохамед Абдулкадер,..

публикувано на 02.07.20 в 14:24

Младши следовател встъпи в длъжност в Окръжния следствен отдел в Бургас

Младши следовател встъпи в длъжност в Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас. Мартин Скрипкин е роден през 1973 година. Завършил е висшето си юридическо образование в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Работил е..

публикувано на 02.07.20 в 14:19

Археологически предмети са иззети при спецоперация в Ямбол

8 човека са задържани в Ямбол при с пециализирана полицейска операция срещу битовата престъпност. П роверени 658 лица и 426 МПС. Едно лице е задържано за извършена кражба на мобилен телефон. Извършени са проверки на 25 обекта - автокъщи,..

публикувано на 02.07.20 в 13:52
Боян Чуков

Не трябва да намаляваме своята бдителност

Експертът по борба с тероризма Боян Чуков коментира, че  това, което се случва  около  21- годишния младеж Мохамед Абдулкадер, е рутинна дейност на всяко едно контраразузнаване - следи се определен контингент и когато се съберат достатъчно признаци..

публикувано на 02.07.20 в 13:20

Изложба "Акварел" в градската галерия

Откриването на Регионалната изложба "АКВАРЕЛ 2020" е довечера от 18 часа в Градската художествена галерия. Експозицията е посветена на художника Ненко Токмакчиев, който ни напусна през 2014-та година.  68 автора с  над 100 творби представят..

публикувано на 02.07.20 в 13:08

Нова колекция от фигури на тракийски конник е изложена в Бургас

Колекция от нови седем бронзови фигури на тракийски конник е изложена в залата на Археологическия музей в Бургас. Находките са от II - III век. Фигурите са тематично свързани и са части към композиции, съставени от три елемента - конникът и конят стъпил..

публикувано на 02.07.20 в 13:08