Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището

| обновено на 16.07.14 в 14:51
Пламен Константинов: Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището
Снимка: БГНЕС

Андрей Жеков се завръща в националния отбор за Световното първенство в Полша, а Матей Казийски е получил покана, но все още не се знае неговото решение. Това заяви на среща с медиите новият селекционер на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

Андрей Жеков ще започне тренировки с отбора. Поканих Казийски, говорих с него по този въпрос, но все още не се знае дали ще приеме. Ако на 21-ви юли се яви за тренировка, значи е приел. Федерацията единодушно прие списъка ми с национали за Световното. Няма да правя промени в щаба, защото това може да доведе хаос. Няма достатъчно време за промени. Алесандро Пиволи идва като статистик, а Дарио Симонио ще работи с нас до края на първенството. Ще има промени в медицинския щаб. Имам различна философия как трябва да изглежда отборът. Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището. Не е важно дали ще загубиш един мач, това е част от спорта. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като на шега. Искам да има отговорност в тима и момчетата трябва да свикнат да я носят. Вътрешните конфликти в отбора ще ги оправя аз, нямам нужда от външна помощ, каза новият селекционер на националите Пламен Константинов.

Ясни са и контролните срещи, които България ще изиграе преди Световното първенство. На 8-и и 9-и август предстоят проверки срещу Белгия в "Арена Ботевград". От 16-и до 18-и август предстои турнир в Полша срещу Русия и Китай, а на 21-ви и 22-ри август са планирани контроли срещу Бразилия и Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Казийски, Жеков и Йорданов с повиквателни за националния отбор

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов и мениджърът Владимир Николов са изпратили повиквателни на Матей Казийски, Андрей Жеков и Боян Йорданов . Това стана ясно, след като двамата определиха разширения..

публикувано на 16.07.14 в 10:38