Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията по мотоциклетизъм подари билети за Night of the jumps на деца в неравностойно положение

Федерацията по мотоциклетизъм подари билети за Night of the jumps на деца в неравностойно положение
Снимка: БМФ

Ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм и Организационният комитет по провеждането на европейските и световни първенства у нас продължават своята социална кампания във връзка с провеждането на финалния кръг от първенството на планетата по мотокросфрийстайл Night of the jumps.

Състезанието ще се проведе на 10-и януари в зала "Арена Армеец", а билети получиха децата в неравностойно положение от дом "Асен Златаров", като и от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Социалната политика, която федерацията и в последните десет години организационният комитет водят, е свързана с различни прослойки на нашето население, но основно ориентацията ни е към младите хора. И през всичките три години, провеждането на фрийстайла, ние сме се стремили да стигнем и до спортните училища и до Спортната академия, до университетите, които проявяват интерес, но преди всичко до деца с увреждания, деца, които са лишени от родителски грижи. Тази година по идея на господин Богдан Николов и на ръководството на федерацията, решихме да подарим по 20 билета и на дома "Асен Златаров" в София, и на Спортната федерация за деца, лишени от родителски грижи. Правим го със съзнанието, че ние няма да заменим родителите, правим го със съзнанието, че ние няма да заменим това, от което тези деца са лишени, но го правим с убедеността, че обществото ни трябва да проявява тази загриженост, от която по различни причини тези деца са лишени и много се надяваме Нощта на скоковете да бъде действително едно хубаво тяхно преживяване, заяви Румен Петков – председател на Организационния комитет по провеждането на европейските и световни първенства у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.