Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивши наркозависими разказаха на царевски ученици за борбата си с наркотиците

Ученици от 9 клас на СОУ „Н.Й.Вапцаров” – Царево се срещнаха с психолог и двама бивши наркозависими, които са представители на Сдружение „Рето - Надежда”. Лекцията бе под наслов  под наслов „Наркотиците – проблем на днешното общество”, а организатор на срещата бе местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Царево съвместно със СОУ „Н.Й.Вапцаров”.

Възпитаниците на училището изслушаха историите на двама вече излекувани наркомани. Те разказаха за пътя си от запознаването с наркотиците, злупотребата с тях и трудните етапи, след попадането им в плен на дрогата. Споделиха за проблемите и трудностите, през които преминават решилите да се откажат от вредната зависимост. 

Учениците бяха впечатлени и развълнувани от разказа на преживелите и задаваха много въпроси на представителите на Сдружението, свързани с превенцията на наркоманията. Истинските истории, разказани от първо лице, насочи вниманието на учениците в една друга посока - не само да предпазим себе си, но и близките, на които държим и обичаме. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автомобилни състезатели и любители на бързите скорости се събират с обща кауза в Бургас

Събитие. посветено на пътната безопасност. ще се проведе тази неделя в двора на бургаската професионална гимназия по транспорт.  Професионални автомобилни състезатели и притежатели на едни от най-мощните автомобили в България се обединяват за една обща кауза, а именно безопасността на пътя. Гостите на събитието, състезатели и..

публикувано на 26.04.24 в 14:51

Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово

Със символична първа копка днес официално бе даден старт на проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово, общ. Камено. Дейностите се реализират по проект по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Общата стойност на проекта е почти почти 3 млн лв.  Очаква се дейностите да приключат..

публикувано на 26.04.24 в 14:17
Емил Кундев

Главният счетоводител на Сливенска митрополия трябва да бъде освободен

Нередности в ревизията в поморийския манастир „Свети Георги“ откриват миряни от Сливенска епархия. Това се случва след като Светия синод представи листа с шест епископи, сред които да бъде избран нов Сливенски митрополит. Името на епископ Йеротей, игумен на поморийския манастир, не присъстваше в списъка, въпреки, че беше избран през февруари...

обновено на 26.04.24 в 14:09

Започва изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в Поморие

Изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ започва от днес, съобщават от Община Поморие. Дейностите налагат временна организация на движението по улицата.  Целта е чрез светофара, улицата да бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, за да се възстанови нормалното двупосочно движение по нея.  Всички междуградски автобуси,..

публикувано на 26.04.24 в 13:18

Общински съветници от БСП изпращат сигнал до МРРБ за ВиК проекта в "Славейков"

Повече от година и 3 месеца живущи в бургаския к-с „Славейков“ искат сагата с уличните ремонти, които са по интегрирания воден цикъл в града да приключи. Те са сигнализирали ресорните институции, че по проекта не се работи от началото на 2023 година, включително са изпратили и снимки до регионалната структура на БСП в Бургас. Общинските..

публикувано на 26.04.24 в 13:00

Ученици от Айтос ще запишат родовата си история

Стартира проектът "Моят роден край в семейните спомени", който се осъществява от Регионалния исторически музей в Бургас и СУ „Христо Ботев“ –  Айтос. Той има за цел да осветли интересни факти, свързани с историята на града и да представи населени места в пределите на общината. Проучванията се правят от учениците със съдействието на техни преподаватели..

публикувано на 26.04.24 в 11:44

"Движение на българските майки" - Бургас провежда Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в неравностойно положение, повече ще научим от Людмила Стоянова от организацията: „Ще предложим..

публикувано на 26.04.24 в 10:00