Иван Кузманов

Иван Кузманов дари средства за Спешния център в УМБАЛ - Бургас

11 хиляди лева е поредното дарение на земеделския производител Иван Кузманов от Русокастро. Средствата са предназначени за работещите в Спешния център в Бургаска болница. Дарителят настоява парите да бъдат раздадени на лекарите и медицинския персонал като..

публикувано на 06.04.20 в 16:54

"Булевард Демокрация" на 6 април

Темата  ни днес  е как се справят висшите училища в създалата се ситуация. Повече от десет години в Бургаския свободен университет  използват платформи за дистанционно обучение, в които са качени всички лекции. От всеки край на света, по всяко време..

публикувано на 06.04.20 в 14:49

Разрешават нощния любителски риболов от брега

Разрешен е нощният любителски риболов, но само от брега. Това стана ясно от заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Мярката се отнася за всички дни от седмицата в периода от 1 април до 1 ноември. За района на Бургас, е разрешен нощният..

публикувано на 06.04.20 в 13:19
Снимка: Архив

БЧК – Бургас с призив за дарение на храни за най-нуждаещите се

Заради извънредното положение са се увеличили хората, нуждаещи се от доставка на храни. Това посочват от Българския червен кръст в Бургас. От там се обръщат с призив за дарение на продукти към големите магазини и производители. Причината е, че..

публикувано на 06.04.20 в 12:54

12 доброволци ще помагат за спазването на мерките в Болярово

12 доброволци в община Болярово се включват към екипите, които ще следят за спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщи заместник-кметът Нина Терзиева. Това са хората, включени в доброволческия отряд към „Гражданска защита“...

публикувано на 06.04.20 в 10:50

Жители на Приморско помагат на пострадало семейство от Ясна Поляна

Хората в Приморско се обединяват в помощ на семейство, чиято къща изгоря в село Ясна Поляна. Въпреки навременната намеса на пожарната, кмета на селото и местните жители, пожарът е изпепелил  две от стаите, както и покрива с обща площ около 45 кв.м...

публикувано на 06.04.20 в 08:57

Община Ямбол ще подпомогне жители, които са финансово затруднени

От общината в Ямбол ще подпомагат жители на града, изпаднали в затруднено финансово положение, заради наложените ограничителни мерки срещу разпространението на коронавирус. В кметството вече набират доброволци,  които да купуват хранителни продукти и..

публикувано на 06.04.20 в 08:46

Част от „Транспортна“ е готова, ремонтите продължават и по „Булаир“, „Цариградска“

Преасфалтиран и с обновени тротоари е участъкът от "Транспортна", разположен от кръговото кръстовище при общежитията на държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров" до кръстовището. Строителните дейности продължават по останалата дължина на..

публикувано на 05.04.20 в 11:56

В Болярово създадоха необходимата организация за изплащане на пенсиите

В крайграничната община Болярово е създадена организация за изплащането на пенсиите в 20-те населени места. Взети са всички предпазни мерки срещу разпространение на коронавирус, уверяват от администрацията. На територията на общината има пощенски..

публикувано на 05.04.20 в 10:11

Седем сигнала за струпване на младежи и пенсионери в Сливен

Седем са сигналите за струпване на младежи на спортни площадки и на възрастни хора - пред магазини подадени на денонощния телефон на Община Сливен. Две обаждания са за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания, а други две - за неспазване на..

публикувано на 05.04.20 в 08:48