Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Море от вино" в Поморие с "Анхиало джаз" от тази вечер

За 17-а  поредна година в Поморие започват празниците „Море от вино“, организирани от Общината и местното читалище "Просвета 1888". Програмата започва тази вечер от 19.00 часа на три сцени с гостуващи джаз формации от София и Варна. 

Наситена програма от културни събития са подготвили за пореден път от Община Поморие и читалище "Просвета". Първото е „Анхиало джаз“. Официалното откриване е тази вечер, където  ще бъде посрещнат бог Дионисий и свитата му, след което започва концертът на Теодосий Спасов Джаз Квартет, каза за БНР  Бургас Милчо Талев, председател на читалището:

"Традиционната лятна културна програма на Поморие. През цялото това време има много мероприятия, там влиза и Националната седмица на морето. Почти през два дни има по нещо и хората могат да се забавляват.  Тази вечер официалното откриване е от 20:30 часа. Преди това на три места в града ще свирят джаз групи", каза още Милчо Талев.

Това е причината да бъде забранено спирането на автомобили в района на джаз феста от 18:30 до края на концерта. А събитията продължават и на следващия ден, уточни той:

"Другата седмица предстои и седмица на морета, почти всеки ден от 5 до 12 август сме организирали да има събития. Започваме с парад на плавателни съдове, със символично излизане на Нептун и свитата му от русалки. След това ще има и концерт. Закриваме на 12 август морската седмица с гостуване на бургаската опера в Поморие.", допълни Талев. 

Празниците ще бъдат закрити на 6 септември, с концерт на група „Булгара“.

Чуйте повече от звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна ХХХII-ият странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура"/СНИМКИ/

С рекорден брой изпълнители и инструменталисти - над 175 от цялата страна започна 32-орото издание на националния странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура".  Той ще продължи два дни, като първият ден е в центъра на Средец, а утре изявите ще са в едноименната местност в Странджа. Поради големия брой участници конкурсната програма днес..

публикувано на 25.05.24 в 13:41
Архив

В Сливен започва танцовия фестивал "Приятелство без граници"

В Сливен днес  започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.  Дефилето на участниците ще бъде днес от 17.00 часа. То ще започне от „Розова градина“, ще премине по бул. „Цар Освободител“ и ще достигне до площад..

публикувано на 25.05.24 в 08:25

Стойчо Кьосев: Словото има магическо присъствие

Инициативата „Бургас-град на словото“ вече има свое лого. Изработен е и шрифта, с който ще се изписват емблематични изрази и фрази на поети, писатели и философи в морския град. Те ще могат да се видят на банери, по автобусни спирки и на ключови места в центъра и в жилищните комплекси. Идеята е на Клуба на философите в Бургас и се..

публикувано на 24.05.24 в 14:40

Петя Димитрова стана "Млад художник на годината" в Бургас

Петя Димитрова стана „Млад художник на годината“ в Бургас. Наградата е учредена на името на изявения творец Руси Стоянов. Димитрова е номинирана за трети път. Тя е родена във Варна, но от 20 години твори в Бургас. „За мен това е изключителна отговорност. Руси Стоянов е много важен творец, не само за културата на Бургас. Аз като чужд..

публикувано на 24.05.24 в 13:22

Изтича крайният срок за творбите в "Приказни истории с БНР Бургас"

Изтича днес крайният срок за подаване на творбите за участие в литературния ни конкурс „Приказни истории с БНР Бургас“. През септември ще бъде отпечатана осмата ни книжка - сборник, обясни Мариана Рачева, експерт „Реклама“ в общественото радио. „Тази наша инициатива е вече осма поред, защото приказните ни истории ще имат своето осмо издание. До 24 май..

публикувано на 24.05.24 в 09:55

Празнични събития в Сливен за 24 май

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища и ще продължи с общоградска тържествена церемония. В общините Нова Загора, Котел и Твърдица също са предвидени празнични ученически шествия, концерти и програми...

публикувано на 24.05.24 в 08:51

Бардът Асен Масларски гостува с авторски концерт в Бургас

Асен Масларски ще гостува в Бургас с авторския си концерт „Бардът“. Той ще се проведе в клуб „Модерен театър“ на 29 май от 19.30 ч. Проявата е част от XVIII – тото издание на Международния литературен фестивал „Свято слово“.   Със събитието музикантът, поет, композитор и радиоводещ Асен Масларски отбелязва своята 65-годишнина. Той..

публикувано на 23.05.24 в 12:01