Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът в Бургас продължи тази вечер с митинг пред общината, с жива верига до Областна администрация и с шествие (ОБНОВЕНА) (СНИМКИ)

| обновено на 11.11.18 в 18:42

Часове продължи блокадата на магистралата и премина в гражданско неподчинение. По-рано днес при опит да бъде арестувана жена отказала да премести колата си от пътя се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи, които продължиха до края. 

"Опитаха се да ме арестуват. Полицаят се опита да приложи сила към мен, да влезе в автомобила ми. Обясних му, че не мога да го преместя в момента, както и че съм на протест в момента. Според него протестът е нелегитимен"
"Абсолютен полицейски произвол. Като овце ни бутат тук, като добитък."
"Явно в България всичко трябва да се прави беззаконно, за да се случват нещата",
казаха пред БНР Бургас част от протестиращите. 

След митинга пред сградата на община Бургас тази вечер, протестиращите се отправиха към Централната автобусна спирка на булевард "Сан Стефано", откъдето бяха избутани от полицаите за спиране на протестните действия. 

Близо 500 души се включиха в протеста срещу високите цени на горивата в Бургас. Сред тях около 250 мотористи и таксиметрови шофьори.
Протестните действия започнаха с напрежение между шофьорите и полицейски служители, които извършваха проверка на личните данни и връчваха стари фишове за нарушения.
Протестиращите определиха като натиск и опит за сплашване полицейската проверка на личните данни. 
"Полицейските действия са с цел да гарантираме безопасността на участниците в протеста", каза началникът на Териториална полиция Иво Терзиев, ръководил действията на полицейските екипи.
Над 10 км е колоната от автомобили, които се включиха в протестното автошествие в Бургас, с надути клаксони и развети трибагреници. Предварително протестиращите заявиха, че няма да спират по пътя както при първия протест преди две седмици. Шофьори от цялата област се включиха в шествието, което отново е организирано в социалните мрежи - фейсбук групата "Шофьори Бургас". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Температури от 37-38 градуса на сянка, измериха в Ямбол

Температурите в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце. Централните улици опустяха, а малкото престрашили се да излязат избягват да се покажат на слънце.   „Много е горещо, юни месец не е..

публикувано на 11.06.24 в 16:46
Венеция Караманова и Детският радиохор

Венец от рози и сакура с Детския радиохор в Долината на розите

Концертът „Венец от рози и сакура“ на  Детския радиохор огласи Долината на розите. Маестра Венеция Караманова беше подготвила програма от български и японски песни, посветени на цъфналите рози и цъфналите вишни. На Амфитеатър „Дамасцена“ прозвучаха пиеси от едноименния албум, който БНР издаде в партньорство със сдружение „Ангелогласно детство“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:20

Предоставят държавен имот за културен дом с площадка в с. Равадиново

Имот държавна собственост се предоставя безвъзмездно на Община Созопол. Той се намира в с. Равадиново на площ от 2890 кв.м. Там ще се изгради нова сграда за културен дом и пенсионерски клуб с  голяма зала за концертни изяви и събрания.  Пространството дава възможност местната администрация да направи облагородяване и детска площадка, като..

публикувано на 11.06.24 в 13:46

Бургаската пожарна е в готовност за пожароопасния сезон

Пожароопасният сезон започна, предстои жътвената кампания, а днес се очакват високи температури. Няколко са местата с по-голяма концентрация на пожари в региона. Началникът на Областната служба по пожарна безопасност и защита на населението - комисар Николай Николаев посочи, че местата, които следят с особен интерес и където има най-много пожари са..

публикувано на 11.06.24 в 12:47

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

публикувано на 11.06.24 в 12:23

Забраняват се автобуси по улица "Мусала" в Поморие

На улица „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ – Поморие се въвежда забрана за движение на автобуси, с изключение на тези, които обслужват градския транспорт. Настоящият проект е изготвен след провеждане на обществено обсъждане и при спазване на необходимите законови изисквания. Целта на представената разработка е да се подобри организацията и..

обновено на 11.06.24 в 10:48

В Музикалното училище организират благотворителен базар в подкрепа на 25 - годишния Мартин

Благотворителен базар за книги ще се проведе днес в НУМСИ ”Проф. Панчо Владигеров” . Проявата е в подкрепа на Мартин Чернаев. 25-годишният Мартин е от Бургас. Той е диагностициран с онко-хематологично заболяване. Лечението му е възможно единствено в Турция и се провежда от декември миналата година, но средствата, които са нужни са непосилни..

публикувано на 11.06.24 в 08:37