Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бутик за цветя и градини отличени в конкурса "Да украсим Бургас"

Финалистите в общинския конкурс "Да украсим Бургас" вече са избрани - това са  Бутик за цветя "Диана", бл.107, вх.Г в к-с "Меден рудник" и детските градини "Вълшебство", "Бургаско Детство" и "Ран Босилек".

 Те ще получат ваучери за посещение на остров Света Анастасия и археологически комплекс "Акве Калиде" през новата 2019 година, както и ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци" и новият луксозен календар на Община Бургас за 2019-та.

Поощрителни награди получават Николина Иванова, ОУ "Елин Пелин" 1 Б клас, ДГ" Ханс К. Андерсен" 1 В група,  ДГ "Златна рибка", Детска ясла "Щурче", ДГ"Синчец"- Банево, ЦПЛР, ДГ"Здравец".

 Мотото на тазгодишното издание на традиционния конкурс беше "Нека тази Коледа украсим Бургас в светлина!".

Той се организира за 12-ти път в навечерието на коледните празници. Целта  му е да се поощри  креативността и  личната инициатива на бургазлии да направят града по- красив и да допълнят коледното настроение.

В "Да украсим Бургас" имаха възможност да участват блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, образователни заведения и др. 

Всички финалисти определени на призовите места и за поощрителни награди ще могат да ги получат в Пресцентър на Община Бургас от 18 декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислав Илиев: Всеки глас има значение

Важно е да се гласува на предстоящите избори, аз ще го направя, всеки глас има значение, каза за БНР Бургас Станислав Илиев. Ако искаме да има действие, това означава, че и ние трябва да действаме. Лесно е да се оплакваш, че нещо не ти харесва. Дай  предложение то да стане по-добро, направи го ти по-добре, дай решение, за да се реши даден..

публикувано на 28.05.24 в 17:45

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

Изпълнителната агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни горски и ловни стопанства, Регионални дирекции по горите, дирекции на Природни паркове, лесозащитни и..

публикувано на 28.05.24 в 16:46

Премиерът Димитър Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“

Министър-председателят Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък предстои да посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП „Малко Търново“ заради проблема с тежкия трафик и задръстванията. Това беше договорено на днешната среща в Министерския съвет, във фокуса на която беше необходимостта от съвместни..

публикувано на 28.05.24 в 14:59

С близо 1 млн лева ремонтират 130-годишното читалище във Воден

Ключови инфраструктурни проекти започват в община Болярово.  Основен ремонт и саниране ще се извърши на сградите на читалището в село Воден и на общинската администрация. В началото на юни предстои и подписването на договорите за основен ремонт на водопроводната мрежа в селата Малко Шарково и Мамарчево. Факт от тази седмица са вече..

публикувано на 28.05.24 в 14:43

Бургас ще e домакин на форум за енергийна ефективност и зелена енергия

Бургас ще бъде домакин на "Дни на енергийната ефективност и зелената енергия". Те ще се проведат в периода 30 май – 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн. Организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия.  Основен акцент ще бъде представянето на проекта за първата в..

публикувано на 28.05.24 в 14:31

Още една стара сграда в Бургас бе реставрирана

След мащабна реставрация, възстановена бе 3-етажната сграда на ул. „Граф Игнатиев” №5 в Бургас. Повече от две десетилетия тя бавно се рушеше и съществуваше реална опасност да се срути напълно, съобщават от Общината. Сградата някога е била собственост на Триандафил Теодосиу – бургаски индустриалец, който в началото на миналия век е управлявал своя..

публикувано на 28.05.24 в 14:18

В петък в Етномузея в Бургас ще готвят родопски пататник

Как се готви родопски пататник ще покажат този петък в Етнокухнята на Етнографския музей – Бургас. Пататникът е типично родопско ястие, а името му произлиза от наименованието на картофите – “патати” в родопския край. Основните му съставки са: картофи, лук, сол и джоджен, като според сезона също могат да се правят добавки – с месо, пръжки, сирене,..

публикувано на 28.05.24 в 11:47