Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията за безплатно подменяне на стари печки на дърва

Снимка: NENCOM

В Бургас близо 2 хиляди отоплителни уреди с твърдо гориво ще бъдат подменени по проектa за подобряването на качествата на атмосферния въздух. 

В първата фаза на проекта, която има за цел да тества схемата, ще бъдат подменени отоплителните уреди на 80 домакинства. В нея могат да кандидатстват жителите на Централна градска част и кварталите Братя Миладинови“,“Възраждане“ Лазур”,както и комплекс „Меден рудник“ зона „Г“. Заявленията за участие ще се приемат до март.

Документите са много, но при попълването им няма нищо сложно, каза Маринета Николова началник отдел „екологични политики“:

"Критериите, на базата на които ще се осъществява този състезателен подбор и класиране за първите 80 домакинства, трябва да бъдат потвърдени и в декларация" 

Старите печки на твърдо гориво ще бъдат подменени с камини с водни ризи и на природен газ, както и с газови конвектори.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране, са публикувани на интернет страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация и съвети при попълването на документите и на телефон 056/ 84 38 91.

Заявленията следва да бъдат подавани в Местния център за администриране на проекта на адрес: гр. Бургас, ул. "Трапезица" No 5 /зад хотел "Бургас"/ - всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. от 27 януари, понеделник, до 31 март тази година включително.

повече може да чуете в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Снимката е илюстративна.

Как да кандидатстваме за новите екологични уреди за отопление в Бургас?

Обществено обсъждане по проекта за подмяна на отоплителните печки на твърдо гориво - дърва и въглища, с екологични уреди за отопление ще се проведе днес в Бургас. Ще бъдат представени критериите, по които хората ще могат да кандидатстват. Целта..

обновено на 21.11.19 в 08:44

Безплатни печки ще има само за жителите на ЦГЧ и на комплексите "Възраждане","Лазур","Братя Миладинови" и" Меден Рудник "зона Г

С разочарование за някои от присъстващите на общинското обсъждане на проекта за безплатната подмяна на печки започна срещата с представители на общината. Хората реагираха бурно след като разбраха, че кварталите Долно Езерово, Сарафово, Ветрен и Лозово..

публикувано на 21.11.19 в 20:52

Общински екипи ще проверяват как се ползват безплатно раздадените печки

Обществено обсъждане се проведе по повод проекта на община Бургас за подмяна на старите печки на дърва с нови. Те ще бъдат на пелети и газ. Него и реакциите на хората ви представихме тук и в новините на БНР Бургас. Темата продължаваме с най-важното..

обновено на 26.11.19 в 14:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислав Илиев: Всеки глас има значение

Важно е да се гласува на предстоящите избори, аз ще го направя, всеки глас има значение, каза за БНР Бургас Станислав Илиев. Ако искаме да има действие, това означава, че и ние трябва да действаме. Лесно е да се оплакваш, че нещо не ти харесва...

публикувано на 28.05.24 в 17:45

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

Изпълнителната агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни..

публикувано на 28.05.24 в 16:46

Премиерът Димитър Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“

Министър-председателят Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък предстои да посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП „Малко Търново“ заради проблема с тежкия трафик и задръстванията. Това беше договорено на..

публикувано на 28.05.24 в 14:59

С близо 1 млн лева ремонтират 130-годишното читалище във Воден

Ключови инфраструктурни проекти започват в община Болярово.  Основен ремонт и саниране ще се извърши на сградите на читалището в село Воден и на общинската администрация. В началото на юни предстои и подписването на договорите за основен ремонт..

публикувано на 28.05.24 в 14:43

Бургас ще e домакин на форум за енергийна ефективност и зелена енергия

Бургас ще бъде домакин на "Дни на енергийната ефективност и зелената енергия". Те ще се проведат в периода 30 май – 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн. Организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинската мрежа за..

публикувано на 28.05.24 в 14:31

Още една стара сграда в Бургас бе реставрирана

След мащабна реставрация, възстановена бе 3-етажната сграда на ул. „Граф Игнатиев” №5 в Бургас. Повече от две десетилетия тя бавно се рушеше и съществуваше реална опасност да се срути напълно, съобщават от Общината. Сградата някога е била собственост..

публикувано на 28.05.24 в 14:18

В петък в Етномузея в Бургас ще готвят родопски пататник

Как се готви родопски пататник ще покажат този петък в Етнокухнята на Етнографския музей – Бургас. Пататникът е типично родопско ястие, а името му произлиза от наименованието на картофите – “патати” в родопския край. Основните му съставки са:..

публикувано на 28.05.24 в 11:47