Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Георгиев: 60-70 души напускаме „Възраждане“ - Бургас (обновена)

Костадин Костадинов: Само четирима напуснаха бургаската структура

| обновено на 11.06.20 в 13:32
Владимир Павлов (с ризата) пред клуба на "Възраждане"
Снимка: gramofona.com

Близо 70 души от структурата на партия „Възраждане“ в Бургас са подали оставки. Това каза за БНР-Бургас общинският съветник Диян Георгиев. 
На събранието снощи е трябвало да се обсъди оставката на досегашният областен координатор Владимир Павлов, както и сигналите срещу него от съпартийци. Павлов не бе допуснат вътре, поясни Диян Георгиев:
Събрахме се цялата организация в Бургас, която е над 60-70 човека. Събрахме се в клуба на „Възраждане“, но Костадин Костадинов (националният председател на партията – б.а.) не допусна Павлов да влезе в залата. Тогава станах, подадох си моята оставка, излязох навън и след мен тръгнаха останалата част, 60-70 човека и излязохме при Владо. Вътре останаха максимум 17 души, тия, които пуснаха доносите срещу Павлов. Всички, които тръгнаха с нас, попълниха вънка обща молба за напускане и после някой влезе и я подаде на Костадин и така свърши всичко. В Бургас структура на „Възраждане“ няма“, коментира Георгиев. 
Напусна и кметът на Дебелт, Ангел Ников, поясни Георгиев. Той добави, че все още не е взел решение дали ще напусне общинския съвет, но е срещнал подкрепа от симпатизанти на партията. Диян Георгиев добави, че не смята за достоверни от обвиненията срещу доскорошния бургаски лидер. 
Председателят на партията Костадин Костадинов каза, че посочените числа не отговарят на истината. Напусналите структурата са само четирима - Диян Георгиев (който го е декларирал и по-рано и е заявил, че ще напусне и общинския съвет), Петко Иванов, Михаил Христов и Георги Христов. Костадинов посочи, че Владимир Павлов не е бил допуснат, защото се е държал неуравновесено и се е опитал да създаде напрежение.
Председателят на „Възраждане“ определи случилото се като процес на очистване и добави, че от вчера има и нови желаещи да влязат в бургаската структура. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас за изборите за народни представители на 9 юни, водена от лидера на АБВ Румен Петков. Кандидатите на формацията са представители на различни браншове, познати сред съгражданите си и доказани в своите сфери на дейност. Основни акценти в работата на формацията в следващото Народно събрание са темите,..

публикувано на 02.05.24 в 17:47
Миню Стайков

Миню Стайков се кандидатира за депутат от Бургас

Бизнесменът Миню Стайков е кандидат за депутат в 50-ото Народно събрание от Бургас. Той е водач на листата на "Българско национално обединение", която Районната избирателна комисия регистрира днес и която включва двама кандидати. Вторият е  Филип Каменов. Миню Стайков се кандидатира за трети път за народен представител. През 2023 г. той отново бе..

публикувано на 02.05.24 в 14:25

Иван Алексиев, ГЕРБ: Резултатът ни ще бъде по-добър

Ето и кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС от Бургас: 1. Жечо Дончев Станков - Енергиен експерт 2. Любен Любенов Дилов - Издател 3. Галя Стоянова Василева - Мениджър 4. Андрей Стоянов Рунчев - Икономист 5. Мартин Неделчев Богданов - Компютърен специалист 6. Емил Христов Кючуков - Предприемач 7. Дечо Димитров..

публикувано на 02.05.24 в 12:11

ВАС отхвърли жалбата на СЕК срещу избора на съветници в Бургас

Върховният административен съд отхвърли жалбите на партия СЕК и Бисер Русимов по делото срещу решението на Общинската избирателна комисия в Бургас за избор на общински съветници. Според съдебния състав няма основания изборите да бъдат касирани. По този начин е потвърдено решението на Административния съд в Бургас.  Съдът отхвърли жалбата на..

публикувано на 02.05.24 в 11:55
Димитър Главчев

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.  Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:17

Румен Петков ще води листата на Левицата в Бургас

Лидерът на АБВ Румен Петков ще води листата на Левицата в Бургас за парламентарните избори на 9 юни. Днес от обединението представиха и част от останалите имена в нея. Сред тях са Антон Коджабашев, председателят на общинския съвет в Карнобат Маргарита Стаматова, адвокат Георги Сталев и дългогодишния журналист Севда Димитрова. Една от основните..

публикувано на 30.04.24 в 13:55

СЕК започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

Средна Европейска Класа съобщи, че започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение.  От партията посочват, че са решили да не участват в предстоящите избори. Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ „Към днешна дата, ние не виждаме обединение, което може да се изправи срещу модела на завладяната..

публикувано на 30.04.24 в 10:41