Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради протест - затварят частично входа на Бургас

За пет минути, в 11 ч. ще бъде блокирано движението в посока Бургас, край Северния обход. Причината е протест на пътностроителните фирми, заради забавените плащания към тях. 

Техните камиони ще се движат бавно по пътя, с което ще забавят движението. Над милиард и 200 милиона лева са дължими за миналата година за цялата страна, коментира Иван Иванов, регионален представител на браншовата камара "Пътища". 

Ако не ни бъдат платени поне половината от тях, ще преминем към ефективни протести, възможно е и да спрем работа по обектите, посочи той. 

Очаквайте подробности!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Държавата даде имот на Приморско за градски парк

С решение на правителството Община Приморско получава държавни имоти в гр. Приморско.  Те са с обща площ 14 012 кв. м и ще бъдат използвани за изграждане на общински градски парк с алеи за озеленяване и места за отдих, зони за спорт (игрища) и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра,..

публикувано на 16.05.24 в 17:02

Сътрудничеството между Министерството на туризма и морските летища беше обсъдено на среща днес

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с д-р Франк Кванте – глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт" AД, опepaтop нa Лeтищe „Bapнa“ и Лeтищe „Бypгac“.  „Знам и оценявам високо ролята както на „Фрапорт“ АД, така и Вашата лична, в развитието на туризма у нас.“, каза министър Милошев по време на срещата. Д-р..

публикувано на 16.05.24 в 16:46

Обмислят премахване на част от подземните контейнери в Созопол

Сметосъбирането и паркирането бяха водещите теми по време на традиционната среща с туристическия бранш в Созопол. Сред предложенията на хората бяха ограничаването на по-високите тежкотоварни автомобили в стария град, както и обособяването на градска тоалетна.  Друго предложение беше да се следи повече и да се налагат глоби на нарушителите,..

обновено на 16.05.24 в 15:40

С благотворително четене събират средства за сдружение "Онкоболни и приятели"

Благотворително литературно четене на авторската стихосбирка „Обич за народа“ ще се проведе на 18 май – събота, от 18:00 часа в Културен дом НХК.  Входът е свободен. Целта на дарителската кампания е да се подпомогне Сдружение „Онкоболни и приятели“. Автор на стихосбирката „Обич за народа“ е Стамат Стойчев, който е и организатор на благотворителната..

публикувано на 16.05.24 в 14:36

"Зеленият уикенд" в Бургас започва с Карнавал на биоразнообразието

С Карнавал на биоразнообразието започва Зеления уикенд в петък. Над 150 деца от 22 учебни заведения са заявили участие. Организатори са Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Бургас и РИОСВ-Бургас. Темата тази година е "Бургас на три езера", а шествието ще започне в 17.00 ч. от площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на..

обновено на 16.05.24 в 13:56

Затварят част от "Патриарх Евтимий" за два месеца

По ул. „Патриарх Евтимий“, от 10.00 часа на 17.05.2024 г. – петък, до 17 юли - сряда, се въвежда временна организация на движението, като се затваря за движение на превозни средства ул. „Патриарх Евтимий“ в участъка от ул. „Христо Фотев“ до ул. „Македония“.  Причината е  подмяна на водопроводна и канализационна мрежата. Огран ичението включва и..

обновено на 16.05.24 в 13:49

Токът поскъпва с по-малко от 30% от началото на юли

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката. "АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов. "Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през..

публикувано на 16.05.24 в 13:01