Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото кръгово на Айтос още се проектира

Снимка: google maps

Новото кръгово кръстовище в Айтос все още се проектира. Това отговориха на запитване на БНР-Бургас от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

След тежката катастрофа пред близо 2 години, при която загина млад мъж и двете му деца, се предприеха мерки за успокояване на трафика. Едва през септември миналата година, от Областното пътно управление обявиха обществена поръчка за изработването на технически проект за кръгово кръстовище. То трябва да е на пътя за Ябълчево, на входа на града. Целта е съществуващото четириклонно кръстовище да стане кръгово, с което ще се осигури безконфликтно преминаване на транспортните потоци и ще се повиши безопасността на движение, уточняват от пътната агенция. Оттам допълват, че на 29 декември 2022 г. е сключен договор с избрания изпълнител и до момента е приет първият междинен етап от проекта, който се разработва на три етапа. Работата на екипа продължава. Предстои в средата на юли да бъде предоставен за съгласуване вторият междинен етап.

Стойността на строително-монтажни работи зависи от проектните решения, които ще бъдат заложени в техническия проект. Прогнозната им стойност ще може да се посочи след неговото утвърждаване.

Тази година в бюджета на АПИ са предвидени средства за проектиране на кръговото кръстовище, казват още от агенцията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес влиза забрана за строителството в Царево, Ахтопол и Созопол

Забрана за извършването на строителни и монтажни дейности ще бъде въведена от днес (15 май) в Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета Марин Киров с оглед нормалното протичане на туристическия сезон.  След 1 юни няма да могат да се извършват строителни дейности и в землищата на Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово. Изключение се допуска..

обновено на 15.05.24 в 12:28

Обновиха още една знакова сграда в центъра на Бургас

Завърши ремонта с фасадна реставрация на стара частна сграда на бургаската ул. „Александровска“. Това става възможно  с административното съдействие на Общината и чрез осигуреното финансиране на Министерството на културата. През 2022 г. стартира серия от процедури за спасяване на старите къщи в централната част на Бургас, информират от Общината...

публикувано на 15.05.24 в 11:46

Бургас ще отбележи Деня на геноцида над българския народ по време на османското иго

17 май се отбелязва в Бургас като Ден на геноцида над българския народ по време на османското иго, съобщават от Общината. Това е факт след решение на Общинския съвет в града. Мястото за поклонение пред паметта на загиналите е  Българово. Програма 11:30 часа Заупокойна молитва в храм „Св. Атанасий“,  отслужена от отец Захарий 11:50 часа..

публикувано на 15.05.24 в 11:25

ИАРА зариби Гребен канал - Ямбол

Близо 7000 рибки бяха пуснаха във водата на Гребен канал - Ямбол, съобщи Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Служителите от сектор "Рибарство и контрол" - Стара Загора" с териториален обхват Ямбол, присъстваха на зарибяването. Рибките са от вида шаран с тегло 150 грама.   Зарибителният материал беше дарен от фирма и е с..

публикувано на 15.05.24 в 09:36

Ще има отново фермерски пазар в Сливен

Пореден фермерски пазар на местни производители от региона организира Община Сливен. Той се планира за 25 май пред сградата на Общината. И този път предвиденият максимален брой шатри е 15. Желаещите да се включат с продукция, могат да го направят в срок до петък - 17 май, включително, съобщи Община Сливен. 

публикувано на 15.05.24 в 09:21

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

обновено на 15.05.24 в 08:38

В Сливенска и Бургаска област по АМ „Тракия“ има различни ограничение за МПС

Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщава, че движението на автомобили по АМ„Тракия“ трябва да се извършва с повишено внимание в област Сливен, от км 268 до км 271 в посока Бургас. Причината е монтажни дейности на мрежа за птици. Ограничена е аварийната лента, а участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за приключването е до 17 май.  Също до петък..

публикувано на 15.05.24 в 07:50