Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обработват се всички пътни участъци и улици в Бургас, обстановката е нормална (ОБНОВЕНА)

| обновено на 09.01.24 в 11:13
Снимка: Свобода Атанасова

Основните пътища са обработени. Няма смущения в трафика. Няма сигнали и оплаквания, подадени към дежурната стая в Общината. Единствено в село Маринка рано сутринта е имало проблем с електрозахранването. Но той е отстранен бързо. Продължават дежурствата на фирмите, ангажирани със зимната поддръжка на града и общината. Те имат готовност да реагират при усложнена ситуация.

От сутринта има много сигнали на граждани, които алармират за заледени и необработени пътни участъци в Бургас, както и за неопесъчени улици, но наличната техника и нужното количество материали са осигурени. Това казаха за БНР Бургас от дежурните на телефона за подаване на сигнали в Общината – 056 907218. Оттам уточниха, че в момента се работи по всички сигнали.

За снегопочистването и зимното поддържане на общинските пътища за целия зимен период 2023-2034 година Общината е сключила договор с фирма „Чистота“ ЕООД. Тя трябва да обработва също републиканските пътища в урбанизираната територия на града, на главните улици на съставните селища, както и кварталите.

Фирмата разполага с 21-на машини, има по 1500 тона сол и луга, пяськ - 100 т, както и противохльзгащи препарати Антилед - 2 тона.

От Община Бургас напомнят, че почистването на тротоарите от леда и снега е грижа на собствениците и наемателите на жилища в сградите, както и на търговците в магазините. 

От администрацията съобщиха за БНР Бургас, че за зимното поддържане на улици, тротоари, площадки и други места за обществено ползване е възложена с договор на фирма „Нелсен Чистота" ЕООД. Фирмата разполага с необходима техника от 35 специализирани машини и първоначално осигурени количества материали: сол 1500 т, пясък - 100 т, луга - 1500 т договорени количества и противохлъзгащи препарати Антилед /калциев хлорид/ - 2 тона.

За подпомагане почистване на публични пространства - спирки, подлези, пасарелки, площадни пространства и други, е предвидено ползването на доброволци и лица лишени от свобода от затвор Бургас.

Община Бургас е предвидила и места за настаняване на бедстващи хора: Общински спортен център  - Ветрен, с хотелска част от 30 места /в случай, че не е запълнен капацитетът от украински граждани/, Общинска вила в парк Росенец, където има до 5 места за настаняване и Центъра за временно настаняване на бездомни хора /при незапълнен капацитет/ - до 20 човека, Кризисен Център за настаняване на деца и лица - 8 човека. При необходимост от повече места за настаняване ще се използват спортните зали и Парк Арена ОЗК с капацитет до 200 човека и повече.

Сьздадена е необходимата организация аз осигуряване на хората сьс стоки от първа необходимост от общинска фирма „Бургаски пазари" ЕООД. 
 
От РЗИ Бургас са предоставени списьци на пациенти на хрониодиализа разпределени по лечебни заведения на територията на Община Бургас.

Контролът по подготовката на учебните заведения за работа при зимни условия е взложено на общинската дирекция „Образование и демографски въпроси", както и на Регионално управление по образованието Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Камено награди изявените си учители и ученици

Стотици възпитаници на училищата в община Камено и детски градини, придружени от техните учители се включиха в празничното шествие, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В тържествата се включиха представители на всички учебни заведения в община Камено, културни и..

публикувано на 24.05.24 в 13:36

Над 11 хиляди ученици и културни дейци се включиха в празничното шествие в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)

Многохилядно празнично шествие премина по пешеходните улици на Бургас. В общоградското отбелязване на 24 май участваха 35 детски градини, 45 учебни заведения, представители на четирите университета в града, духовенството, читалища и културни институти.  В пищното шествие се включиха музикални и мажоретни ученически състави, родители и гости на..

публикувано на 24.05.24 в 12:03

Марин Киров към зрелостниците: Където и да сте, влизайте изправени, вие сте от Царево

Кметът на община Царево Марин Киров отправи празнично приветствие по случай 24 май -  деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Той се обърна към зрелостниците от града, призовайки ги, където и да са да влизат изправени, защото са от община Царево.  "В каквато и ситуация да..

публикувано на 24.05.24 в 11:46

Многолюдно празнично шествие премина по улиците в Ямбол

С многолюдно празнично шествие, благодарствен молебен  и богата културна програма Ямбол отбелязва  Деня на светите братя Кирил и Методий. Официално бяха  връчени и наградите за принос в  образованието и просветата. Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното шествие, което премина няколко километра по улиците на града. Аето и..

публикувано на 24.05.24 в 11:09

С двудневни концерти община Приморско отбелязва празника си

С двудневни концерти община Приморско отбелязва празника си. Това е и своеобразно начало на летния сезон, посочи кмета Иван Гайков. С надеждата той да е успешен тържествата започват с днешно прати на сцената пред общината.  Водещ и участник е Иван Динев Устата. След него на сцената ще се качи певецът-актьор Владо Михайлов, а със 100 кила ще завърши..

публикувано на 24.05.24 в 10:05

Вижте шествието на бургаските абитуриенти /СНИМКИ/

В навечерието на 24-ти май бургаските абитуриенти преминаха с шествие по главните улици на града до Морското казино, където си направиха снимка за спомен с кмета на града Димитър Николов.  С ленти с надпис абитуриент, знамена и балони те преминаха по улиците „Александровска“ и „Богориди“. Шествието беше предвождано от Бургаския духов оркестър...

публикувано на 24.05.24 в 08:43
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Празнично шествие в Ямбол за 24 май

С празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма Ямбол  ще  отбележи  Деня на светите братя Кирил и Методий. Официално ще бъдат връчени и наградите за принос в  образованието и просветата. И тази година ще бъде спазена традицията празничното шествие да тръгне от различно училище в Ямбол. Сборният пункт днес е дворът на..

публикувано на 24.05.24 в 08:22