Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дръм съркъл ателие на Асен Хайдутов в ММЦ Бургас

Музикален „Дръм съркъл“ започва от днес в Младежкия международен център в Бургас, с перкусиониста  Асен Хайдутов. Това е колективно свирене на перкусионни инструменти, произхождащи от различни култури, като африканско Джембе, бразилска Конга, египетска Тарамбука и др. Заниманието се извършва в кръг под инструкциите на водещия. 

"Това е пътуване чрез ритмите на различните култури. Доста български ритми също се опитвам да внедря, защото не са лесни за хора, които нямат подготовка. Но започваме с африкански ритми, продължаваме с индийски ритми. Аз разполагам с доста автентични инструменти, които ги използвам при тези кръгове - маракаси, шейкъри и инструменти от Латинска Америка. Гледам да има отвсякъде", разказа Хайдутов.

Срещите за Дръм съркъл с Асен Хайдутов започват днес и ще продължат на 25-ти и 29-ти януари от 18:30ч. в Младежкия Международен център в Бургас, комплекс Меден Рудник. В тях могат да се включат младежи на възраст от 15 до 29 г., като участието е безплатно. На всяка една от сесиите могат да присъстват до 15 души. 

Подробности в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художничката Петя Христова представи изложба от стъкло в Ямбол

В навечерието на Великденските празници в ямболската галерия LP ART  своята самостоятелна изложба „Иконите и стъклото“  представи художничката Петя Христова.  Изложбата на Петя Христова, в която са представени 33 икони от стъкло, е уникално явление в арткалендара на Ямбол,  тъй като е обърната изцяло към декоративното изкуство, подчерта..

обновено на 03.05.24 в 09:03

Божана Славкова за поезията и каузите, които си струват

Първата българка, лауреат на Международния поетичен конкурс "Мили Дуели" (Mili Dueli), ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа. Божана Славкова спечели конкурса в конкуренция на над 700 автори от повече от 100 страни. Участието в конкурса е протекло на няколко етапа, уточни тя и посочи за стихотворението „Дървото с..

обновено на 02.05.24 в 15:48

Трио "Deja Vu" представиха първия си албум пред бургаска публика

Бургаските музиканти от „Déjà vu” представиха първия си самостоятелен албум „Път към върха". Събитието бе на откритата сцена в Експозиционен център „Флора“.  Албумът включва 15 песни. За емоцията от дебютния албум и срещата с родната публика Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков споделиха: "Голямо вълнение, сбъдната мечта и..

обновено на 02.05.24 в 13:37

Captain Hollywood Project се присъединяват към SPICE Music Festival

В програмата на  SPICE Music Festival 2024  (2 и 3 август 2024 ) се присъединяват и  Captain Hollywood Project . Тони Доусън – Харисън, известен като Captain Hollywood е един от първите брейкденс артисти в Европа, успял да достигне първите места в класациите като самостоятелен артист, без каквато и да е помощ от звукозаписна компания. Музикант,..

публикувано на 02.05.24 в 10:51

Монетното съкровище от с. Синеморец се завърна в Историческия музей в Царево

Монетното съкровище от село Синеморец се завърна в трезора на Общинския исторически музей в Царево, съобщиха от общината. Близо половин година то бе част от изложбата „Сребърна Тракия“, която включва над 1700 експоната от 18 български музея. Тя беше една от най-големите изложби по брой експонати и представителност и беше представена  в..

обновено на 02.05.24 в 09:52
Маестро Йордан Дафов (в средата) ще застане на диригентския пулт за Великденския концерт на бургаската опера.

Вагнер и Бетовен във Великденския концерт на Държавната опера в Бургас

Произведения на Рихард Вагнер и Лудвиг ван Бетовен ще звучат тази вечер във Великденския концерт на Държавната опера в Бургас. Началото му е в 19 часа, а зад диригентския пулт ще застане носителят на наградата "Златен век" на Министерството на културата маестро Йордан Дафов. Първа в програмата е "Нюрнбергските майстори певци" - единствената от зрелите..

публикувано на 02.05.24 в 09:10

Трио „Déjà vu” представят първия си самостоятелен албум в родния Бургас

Бургаските музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха". Събитието ще се състои на 1 май /сряда/ от 17:30 часа на откритата сцена в Експозиционен център „Флора“. Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков от вокалното трио са подготвили незабравима вечер за бургаската публика. Албумът „Път към върха”..

обновено на 01.05.24 в 10:06