Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан е първият полуфиналист за Купата на България по баскетбол

Снимка: БТА

Шампионът Балкан (Ботевград) се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже след успех над Черно море Тича (Варна) с 88:69 (15:18, 23:15, 28:16, 22:20) в първи четвъртфинален двубой в "Арена Бургас".

В спор за достигане до финала Балкан ще срещне в събота победителя от втория четвъртфинал между Спартак (Плевен) и Ямбол, който ще се играе от 15:30 часа днес. Следващите четвъртфинални срещи също ще се изиграят тази вечер в "Арена Бургас". Рилски спортист излиза срещу Академик Пловдив от 18:00 часа, а домакинът Черноморец ще се изправи срещу ЦСКА от 20:30 часа.

И двата полуфинални мача ще се играят в събота, а финалът предстои в неделя.

Отборите на Балкан и Черно море Тича изиграха равностойно първо полувреме, в което ботевградчани взеха предимство едва в последните минути преди почивката. Варненци имаха превъзходство в началото, водеха с 3 точки след 10 минути игра - 18:15, включително с 30:24 в средата на втората част. Баскетболистите на Балкан обаче направиха силна серия, обръщайки развоя на мача в своя полза до аванс от 38:31 при оставащи 47 секунди от първото полувреме и на почивката резултатът бе 38:33.

Шампионите доминираха в третата четвърт и се откъснаха с 22 точки в един момент. Балкан водеше с 66:49 преди четвъртия период, а в оставащите минути Черно море Тича не успя да навакса солидния пасив. Варненци спечелиха борбата под коша (49-35), но отстъпваха при стрелбата от далечно разстояние, отбелязвайки само 3 тройки.

Капитанът на ботевградчани Димитър Димитров бе най-резултатен със 17 точки, 9 борби и 4 асистенции. Майки Диксън допринесе с 14 точки, а Йордан Минчев завърши с 12 точки и 3 борби.

За Черно море Тича Къртис Джоунс реализира 18 точки, 6 борби и 3 асистенции, а Костадин Лазаров вкара 15 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвърти турнир „Грифон“ по традиционна стрелба с лък през уикенда на „Туида“ край Сливен

Четвърти турнир „Грифон“ по традиционна стрелба с лък ще се проведе днес и утре в късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. Над 50 стрелци от цялата страна ще покажат умения в индивидуална и групова стрелба. Началото ще бъде дадено в 10.30 часа днес. Изискването е лъковете на участниците да имат  достоверен исторически дизайн, без..

публикувано на 18.05.24 в 08:50

"Спортувай с президента" в Ямбол

Близо 700 ученици от цялата страна ще се включат в инициативата "Спортувай с президента" и в турнира по утринна гимнастика, който ще се проведе за трети път в Ямбол. В спортните събития се очаква да вземе участие и президентът Румен Радев. Турнирът по утринна гимнастика е организиран от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна..

публикувано на 18.05.24 в 08:21

Готови са спортните игрища в комплекс “Меден рудник"

В Деня на българския спорт Община Бургас издаде акт 16 за новите спортни зони в комплекс “Меден рудник". Това съобщи в профила си във фейсбук кметът Димитър Николов.  Вече са готови откритите игрища за тенис, футбол, хандбал/баскетбол и фитнес на открито и след няколко дни ще могат да се ползват от бургазлии. Междувременно..

обновено на 17.05.24 в 13:36

С масов крос Приморско ще отбележи Деня на българския спорт - 17 май

С масов крос община Приморско ще отбележи 17-ти май - Ден на българския спорт. Стартът ще бъде даден от фитнес инструктора Кирил Танев, пред сградата на Община Приморско в 14:00 часа. Ентусиастите от всички възрастови групи ще пробягат трасе от 1800 метра, по предварително определен маршрут. От старт линията спортистите ще преминат по ул...

публикувано на 16.05.24 в 15:19

Антон Коджабашев обвини предишното управление на щангите за спряното финансиране

Новоизбраният президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев и генералният секретар доц. Димитър Димитров заявиха, по време на предишното управление на федерацията начело с президента Ариф Маджид са извършени много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта...

публикувано на 16.05.24 в 14:03

Зала "Младост" ще бъде домакин на боксов турнир за купа "Бургас"

Този уикенд в бургаската спортна зала „Младост“ ще се проведе първият общински турнир по бокс за купа „Бургас“. Сред участниците са бойци от четирите боксови клуба от града, както и клубове от Варна, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Мачовете, които ще се проведат по аматьорския правилник, ще стартират от 14 ч. в събота. Домакин и организатор на проявата..

публикувано на 16.05.24 в 13:44

"Балкан" надви "Черноморец" и отива на финал в мъжкото баскетболно първенство

Шампионът Балкан надви лидера в редовния сезон и носител на Купата на България за 2024 година Черноморец с 94:78 (26:23, 21:11, 27:26, 20:18) като домакин в „Арена Ботевград“ в четвъртия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и се класира за финала с 3:1 победи в серията. В опит да стигне до трета..

публикувано на 16.05.24 в 07:35