Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улица "Патриарх Евтимий" в Бургас ще бъде ремонтирана

Снимка: Димитър Николов/Фейсбук

Предстои пълното обновяване на улица “Патриарх Евтимий” в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов.
Ремонтът започва след Великденските празници. Получено е одобрение от институциите. Финансирането е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Предстои цялостна интервенция с подмяна на водопровода и канализацията, изграждане на домови отклонения, вкарване на всички кабели под земята, изграждане на ново улично осветление, нови настилки и озеленяване. 
"Ще работим на етапи, но ремонтните дейности със сигурност ще предизвикат дискомфорт, особено за живущите на улицата", пише кметът в социалните мрежи.
След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” от общината ще продължат и с останалите улици в ж.к. “Възраждане”.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас

Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа.  Службата ще бъде излъчвана на живо на две видеостени, които ще бъдат разположени пред храма, за да може всички присъстващи да бъдат съпричастни..

публикувано на 04.05.24 в 14:15

Пуснаха обществена поръчка за пътни ремонти в Малко Търново

Обществена поръчка е обявена за „Извършване на текущи ремонти на участъци от общинска пътна и уличната мрежа на територията на община Малко Търново“. Прогнозната стойност е около 670 000 лв.  В рамките на обществената поръчка са предвидени дейности по текущо поддържане и ремонт за участъци от общинска пътна и уличната мрежа на територията на община..

публикувано на 04.05.24 в 13:50

Продължава благотворителната кампания за най-стария ямболски храм

Благотворителната кампания за спасяването на най-стария ямболски храм – „Св. Троица“ ще продължи и през следващите месеци, обявиха от църковното настоятелство. От началото на годината за ремонт на храма са събрани близо 10 хил.  Кампанията за спасяването на храма започва през 2017 годна и до момента са събрани около 130 хил. лева, като с тях е започнат..

публикувано на 04.05.24 в 12:00

В Ямболско багрят яйцата днес

В много от селата в Ямболско се е запазила традицията великденските яйца да се боядисват не на Велики четвъртък, а днес - на Велика събота.  В четвъртък, по-възрастните жени отивали сутринта на черква, за да не пропуснат Великия маслосвет и оставяли боядисването на яйцата за събота. Баба Маринка от село Ботево си припомня вече отдавна забравен начин за..

публикувано на 04.05.24 в 11:00

Работилница за боядисване на яйца организират и в авиомузея

Малки и големи любители на авиацията, Авиомузей Бургас ви очаква днес, за да се насладите на разходка из летателните апарати в музея, както и да посрещнем заедно най-светлия християнски празник - Великден. Сред десетте самолетни експоната ще може да разгледате и да се запознаете с историята на легендата Ту -154, както и  Ан - 12 с..

публикувано на 04.05.24 в 10:05

Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас

За Великденските празници и в Зоопарк Бургас има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-красивите са тези на..

обновено на 04.05.24 в 09:51

Богата и разнообразна е празничната програма днес в Бургас

Богата и разнообразна е празничната програма за Велика събота днес в Бургас. От 10:30 часа в Етнографска експозиция на РИМ – Бургас ще има Кулинарни демонстрации в етно кухнята. Разбира се днес те са свързани с Великден. Традиционна празнична пита, два пъти премесена, ще направи бургаската журналистка Диана Фъртунова. Ще се боядисват и яйца като..

публикувано на 04.05.24 в 09:10