Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултации с парламентарно представените партии и коалиции в Болярово

В конструктивен диалог преминаха днес консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни секции на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите постигнаха пълно единодушие, така, че предложението ще бъде изпратено в срок с имената на кандидатите в РИК.


С решение на Районна избирателна комисия от 25 април е определен броят на членовете на двадесет от избирателните секции на територията на Община Болярово. Деветчленна ще е само втора секция в Болярово. По седем члена ще има в избирателните секции в първа секция в Болярово, в Стефан Караджово, Попово, Мамарчево и Воден. Останалите секции ще са с по шестима членове.


Коалиция ,,ГЕРБ-СДС" имат 24 места, толкова са и на Коалиция ,,Продължаваме промяната-Демократична България". По 20 места са разпределени за Коалиция ,,БСП за България", Партия ,,ДПС", Партия ,,Възраждане" и Партия ,,Има такъв народ".


След 25 май, когато изтича срокът за подаването на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, се очаква да бъдат формирани още две избирателни секции, така, че общият брой на членовете на избирателните комисии ще бъде 140.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Зеленият уикенд" в Бургас започва с Карнавал на биоразнообразието

С Карнавал на биоразнообразието започва Зеления уикенд в петък. Над 150 деца от 22 учебни заведения са заявили участие. Организатори са Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Бургас и РИОСВ-Бургас. Темата тази година е "Бургас на три езера", а шествието ще започне в 17.00 ч. от площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на..

обновено на 16.05.24 в 13:56

Затварят част от "Патриарх Евтимий" за два месеца

По ул. „Патриарх Евтимий“, от 10.00 часа на 17.05.2024 г. – петък, до 17 юли - сряда, се въвежда временна организация на движението, като се затваря за движение на превозни средства ул. „Патриарх Евтимий“ в участъка от ул. „Христо Фотев“ до ул. „Македония“.  Причината е  подмяна на водопроводна и канализационна мрежата. Огран ичението включва и..

обновено на 16.05.24 в 13:49

Токът поскъпва с по-малко от 30% от началото на юли

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката. "АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов. "Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през..

публикувано на 16.05.24 в 13:01

Областното състезание „Млад огнеборец“ се проведе на стадион „Лазур“

23-ото областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се проведе на бургаския стадион „Лазур“ днес. Организатор е на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Победителят ще представлява областта на републиканските състезания от 30 май до 3 юни в к.к. Албена. Младежките..

публикувано на 16.05.24 в 12:50
снимката е илюстративна

Бургас е домакин на областните състезания "Млад огнеборец"

РДПБЗН-Бургас организира областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Дирекцията продължава добрата практика този вид спортни състезания да се провеждат през годините в различни общини. Тази година домакин на двадесет и третото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е община..

публикувано на 16.05.24 в 08:36
Арх. Владимир Милков

Камарата на архитектите провежда общото си събрание в Поморие

Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание днес и утре в Поморие. Форумът ще бъде открит от председателя на управителния съвет арх. Владимир Милков. Приветствия към делегатите ще отправят Владимир Крумов, зам.-областен управител на Бургас и Иван Алексиев, кмет на Поморие, които ще бъдат официални гости на събитието. Близо..

публикувано на 16.05.24 в 08:34

Обмислят премахване на част от подземните контейнери в Созопол

Сметосъбирането и паркирането бяха водещите теми по време на традиционната среща с туристическия бранш в Созопол. Сред предложенията на хората бяха ограничаването на по-високите тежкотоварни автомобили в стария град, както и обособяването на градска тоалетна.  Друго предложение беше да се следи повече и да се налагат глоби на нарушителите, които не..

публикувано на 15.05.24 в 21:46