Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Костадинов, КТ "Подкрепа": Защита на работещите е целта на усилията ни в синдиката


Има напредък в спазването на правата на работещите у нас, но има и съществени пропуски в прилагането на трудовото законодателство. Това коментира председателят на КТ "Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов. Защитата на работещите е целта на нашите усилия в синдиката, посочи той.

„Предстои туристическият сезон, а туризмът е един от рисковите браншове, както строителство и транспорт, но заедно с Инспекцията по труда и дори работодателските организации работим заедно. Те вече осъзнаха, че е по-добре да имаш здрав работник на скелето, с каска и колан,  отколкото  да създаваш проблеми и да оставяш семейства почернени“.

От няколко години синдикатът участва в голямо празнично шествие в столицата.

„То тръгва от площад „Света Неделя“ до Музей "Земята и хората". В Южния парк  е построена сцена, където ще се състои концертът „Рок за труда“

Той ще продължи почти 9 часа. 

"Идеята е да разчупим стереотипа от соцвремената, когато се провеждаха задължителни манифестации", коментира Иван Костадинов.

Повече чуйте в звуковия файл: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлия събира телефони, за да дари на деца в нужда

Доброто е заразно, в това се убеждава бургазлията Иван Димитров. Той събира стари мобилни телефони, за да ги дарява на деца в нужда. Комуникацията в днешно време е всичко, но струва пари, а не всички разполагат с такива. Тук се намесва Иван, който си партнира с Центъра за обществена подкрепа Бургас и фондация "Подай ръка", за да помага на..

публикувано на 22.05.24 в 10:35

ООН: Да спрем загубата на животни, растения и микроорганизми

Призив към всички нас да спрем загубата на различни видове животни, растения и микроорганизми отправят от ООН във връзка с днешния Международен ден на биологичното разнообразие. Според специалисти загубата на биоразнообразие е най-голямата заплаха за живота на земята. "Бъди част от плана" е темата тази година на Международния ден на..

публикувано на 22.05.24 в 08:27

Заради ВиК ремонт ограничават движението по кръстовище в Бургас

Затваря се кръстовището, образувано от ул. „Велико Търново“ с ул. „Юрий Венелин“ от 8:30 часа днес до 17 часа утре /23 май/.  Въвежда се временна организация на движението в района.  Причината е възстановителни дейности на съществуващ водопровод. 

публикувано на 22.05.24 в 07:46

Без вода остава Поморие днес

Без вода ще остане град Поморие днес. Заради ремонт на главния довеждащ водопровод водата в морския град ще бъде спряна от 08:00 до 18:00ч.  От дружеството Водоснабдяване и канализация в Бургас информират, че за 15 часа без вода ще останеш поморийското село Козичено.  Водата там ще бъде спряна от 18:00 до 09:00 часа на 23 - и май. Днес от..

публикувано на 22.05.24 в 07:29
снимката е илюстративна

Ден на траур в Царево заради кончината на отец Стоян

Напусна ни ставрофорен иконом Стоян Василев, който дълги години служеше на миряните в Царево. Новината потвърди пресцентъра на Общината.  "Кончината на отец Стоян е огромна загуба за православната ни общност.  С всеотдайното си духовно служение на Бога и на Православието отец Стоян се утвърди и като крепител на жителите на община Царево.  Бог да..

публикувано на 21.05.24 в 16:11

"Мисис Бургас" с благотворителна кампания за двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителна кампания „Нов живот“ ще стартира в Бургас на 1 юни. Събитието е организирано от Мисис Бургас, в партньорство с търговския център в "Изгрев" ,и със съдействието на Община Бургас и Фондация "Искам бебе".  Благородната кауза цели да подкрепи семейства с репродуктивни проблеми. Събитието ще бъде част и от тематичния Fun&Sun Уикенд в морския..

публикувано на 21.05.24 в 12:50