Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поморие отпусна средства за Великден в подкрепа на Дружеството на инвалидите

Снимка: Архив, БНР

Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града, информират от пресцентъра на институцията. Със средствата бяха закупени козунаци и яйца, които от няколко дни биват раздавани на членовете на дружеството. Целта е в навечерието на Великден хората да посрещнат светлия християнски празник по-усмихнати и спокойни.

На 5 май /неделя/ Великден също ще бъдат раздавани безплатно яйца и козунаци на центъра в Поморие. Инициативата е дългогодишна и е плод на дамите от Тракийско дружество „Одринска епопея“, с подкрепата на Община Поморие. Ето и цялата програма за празника:


05.05.2024 г. /неделя/ – ВЕЛИКДЕН


10.00 ч. – Изложба базар на обредни хлябове „На Великден заедно”, организирана от Тракийско дружество „Одринска епопея“

Място на провеждане: градинката пред хотел „Свети Георги“ – гр. Поморие

11.00 ч.  – Великденски хорà – Веселото надиграване се организира от Община Поморие, ЦПЛР – ОДК Поморие и КНТ „Раковина“

Място на провеждане: пл. „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Поморие


18.30 ч.  – Весела дискотека за малки и големи с DJ Marti G

Място на провеждане:  открита сцена на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие


19.30 ч. – Концерт на певицата Михаела Маринова 

Място на провеждане:  открита сцена на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

148-та година от бунта по време на Априлското въстание отбелязват в Бояджик

В ямболското село Бояджик днес ще бъде отбелязана  148-та година от въстаническия бунт. Неговото потушаване е сред най-кръвопролитните събития от Априлското въстание.  Пред паметника на Априлци, издигнат в края на селото, ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци и цветя от наследници  на  участници в бунта. Въстанието в Бояджик е..

публикувано на 17.05.24 в 08:51

Бургас ще отбележи Деня на геноцида над българския народ по време на османското иго

17 май се отбелязва в Бургас като Ден на геноцида над българския народ по време на османското иго, съобщават от Общината. Това е факт след решение на Общинския съвет в града. Мястото за поклонение пред паметта на загиналите е  Българово. Програма 11:30 часа Заупокойна молитва в храм „Св. Атанасий“,  отслужена от отец Захарий 11:50 часа..

обновено на 17.05.24 в 08:43

Водата ще бъде спряна днес в няколко части на Бургас

Водата ще бъде спряна днес в няколко части на Бургас, съобщават от ВиК. Причината е извършването на строително-монтажни дейности.  Вода няма да има от 9.00 часа до 16.00 часа в района около болница "Сърце и Мозък", както и в част от к-с Лазур - улиците "Поморие", "Васил Петлешков", "Велико Търново", "Поп Грую" и "Юрий Венелин".  Поради възникнала..

публикувано на 17.05.24 в 08:15

Държавата даде имот на Приморско за градски парк

С решение на правителството Община Приморско получава държавни имоти в гр. Приморско.  Те са с обща площ 14 012 кв. м и ще бъдат използвани за изграждане на общински градски парк с алеи за озеленяване и места за отдих, зони за спорт (игрища) и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра,..

публикувано на 16.05.24 в 17:02

Сътрудничеството между Министерството на туризма и морските летища беше обсъдено на среща днес

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с д-р Франк Кванте – глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт" AД, опepaтop нa Лeтищe „Bapнa“ и Лeтищe „Бypгac“.  „Знам и оценявам високо ролята както на „Фрапорт“ АД, така и Вашата лична, в развитието на туризма у нас.“, каза министър Милошев по време на срещата. Д-р..

публикувано на 16.05.24 в 16:46

Обмислят премахване на част от подземните контейнери в Созопол

Сметосъбирането и паркирането бяха водещите теми по време на традиционната среща с туристическия бранш в Созопол. Сред предложенията на хората бяха ограничаването на по-високите тежкотоварни автомобили в стария град, както и обособяването на градска тоалетна.  Друго предложение беше да се следи повече и да се налагат глоби на нарушителите,..

обновено на 16.05.24 в 15:40

С благотворително четене събират средства за сдружение "Онкоболни и приятели"

Благотворително литературно четене на авторската стихосбирка „Обич за народа“ ще се проведе на 18 май – събота, от 18:00 часа в Културен дом НХК.  Входът е свободен. Целта на дарителската кампания е да се подпомогне Сдружение „Онкоболни и приятели“. Автор на стихосбирката „Обич за народа“ е Стамат Стойчев, който е и организатор на благотворителната..

публикувано на 16.05.24 в 14:36