Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират водата в няколко населени места в област Бургас

Снимката е илюстративна.
Снимка: Радио Видин Архив

Заради отстраняване на авария по деривационна система "Камчия-юг", днес са възможни проблеми във водоподаването в някои населени места от системата . Това съобщават от ВиК – Бургас.  

Заради подмяна на два броя спирателни кранове във водоем Айтос днес до 15.00 ч. ще бъде спряна водата в града. След този час са възможни проблеми във водоподаването в отделни квартали.

Водата ще бъде спряна до 17:00ч в района на бургаската ул."Крайезерна". Причината е отстраняването на авария.

Поради същата причина ще бъде спряна водата днес до 13.00 ч. и в района на карнобатската улица „Райна Княгиня“.

В село Синеморец до 31 май във времето от 08.00ч. до 17.00ч. ще се извършат ремонтни дейности по подмяна на улични водопроводи. През този период ще има спирания на водоподаването.


По публикацията работи: Петя Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Площад „Св.св. Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона

От утре  площад „Св.св. Кирил и Методий“ ще е затворен за движение на пътни превозни средства и става част от пешеходната зона на гр. Поморие. Налага се промяна в маршрутните разписания на градския транспорт с линии № 1, № 2 и № 4, както следва: - До 17:00 часа автобусите ще се движат по сегашния си маршрут (крайна спирка „Руски паметник“), като..

публикувано на 30.05.24 в 11:00

С 65 000 лева чистят речни корита и дерета в сливенски села

Около 65 хиляди лева предвижда да отпусне Община Сливен за намаляване на риска от наводнения и предотвратяване на преливането на водни обекти в населените места. Средствата ще бъдат използвани за премахване на растителност, изнасяне на отпадъци, за укрепване и оформяне на бреговите ивици. Работна група, назначена от кмета Стефан Радев, през февруари..

публикувано на 30.05.24 в 09:42
Снимката е илюстративна

Предупреждение към пчеларите: третират с препарат около жп-линията между Черноград и Карнобат

Третиране с препарат в района на железопътната линия между гарите Черноград и Карнобат ще се извършва днес и утре.  Обработката е срещу нежелана плевна растителност.  Собствениците на пчелни семейства следва да предприемат необходимите действия за предпазване на пчелите, предупреждават от община Айтос.

публикувано на 30.05.24 в 09:13

Бургас ще e домакин на форум за енергийна ефективност и зелена енергия

Бургас ще бъде домакин на "Дни на енергийната ефективност и зелената енергия". Те ще се проведат в периода 30 май – 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн. Организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия.  Основен акцент ще бъде представянето на проекта за първата в..

обновено на 30.05.24 в 09:05

В Ямбол започва кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира днес общината  в Ямбол. В акцията няма да се приемат инфекциозна отпадъци и материали с неизвестен състав. Кампанията ще продължи от 10 до 16 часа на паркинга зад сградата на общинска администрация. Ще се приемат  отпадъци като  лекарства с изтекъл срок на годност; живак,..

публикувано на 30.05.24 в 07:51

Изгубени в Котленския балкан туристи бяха спасени след обаждане на 112

Изгубени туристи в Котленския балкан бяха открити, след като операторът ги е локализирал по сигнала на мобилния телефон. От МВР уточняват, че обаждането е осъществено снощи преди 20.00 часа на телефон 112. Благодарение на внедрената в "Национална система 112" разширена мобилна локализация, изгубените мъже били открити, а тяхното..

публикувано на 29.05.24 в 15:51
Снимката е илюстративна

Затруднен е трафикът по пътя Варна - Бургас, в района на Обзор

Временно движението по пътя Варна – Бургас, в района на Обзор, се осъществява двупосочно в една лента. това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е ремонт на ВиК авария.  Движението се регулира с пътни знаци.

публикувано на 29.05.24 в 09:52