Облачно с кратки превалявания в сряда

През нощта ще е предимно ясно. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България и на места там ще превали.  Утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна..

публикувано на 21.05.24 в 18:00

Нов асфалт, бордюри и тротоари за още 3 улици в момчилградски квартал

Напълно обновени са три улици в момчилградския квартал "Мамулица". Средствата за ремонта са осигурени по спечелен проект от МИГ "Момчилград - Крумовград".  Напълно преасфалтирани са ул. "Ген. Столетов" и алея към нея, ул. "Първа" и ул. "Рила". Подменени..

публикувано на 21.05.24 в 17:20

Кампания на червенокръстци - "Май месец за мерене"

На 21- ви май, в градинката срещу ресторант „Москва“ в Кърджали, за поредна година се проведе Национална Кампания MMM - Май Месец за Мерене.  Целта на кампанията е профилактика и превенция на хипертонията, която е водещо заболяване сред българските..

публикувано на 21.05.24 в 16:45

1,3 млн. евро от ЕС са вложени в област Кърджали

Областна администрация в Кърджали  е изпълнила проекти с европейски средства, които пряко оказват влияние върху живота на хората, заяви областният управител Никола Чанев пред журналисти.  Той даде пример с проект по програма ИНТЕРРЕГ за защита от..

публикувано на 21.05.24 в 15:20
Снимка: ЛРС- Чупрене

Зарибиха с балканска пъстърва река Черна

Националната електрическа компания (НЕК) зариби река Черна в района на смолянския квартал Устово с над хиляда балкански пъстърви.  Акцията се състоя с помощта на доброволци от Риболовно сдружение "Олимпик 2002", които предоставиха експертна подкрепа и..

публикувано на 21.05.24 в 15:10

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон, който вече е един от най-разпознаваемите туристически обекти в страната. Това съобщи заместник-кметът на Кърджали Даниел Делчев пред журналисти в Кърджали: “Остава да се изпълняват последните..

публикувано на 21.05.24 в 14:46

Пожарникарите от Кърджали победители в областно състезание

в Момчилград се проведе областното състезание по пожароприложен спорт между отборите на Районна служба "Пожарна безопаснотс и защита на населението" (РСПБЗН) в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел при Регионална дирекция "Пожарна..

публикувано на 21.05.24 в 13:15

ГЕРБ регистрира листата за общински съветници в Хасково

ГЕРБ тръгва към местните избори със силна листа за мнозинство в Общинския съвет, това съобщи веднага след регистрацията на листата на кандидатите за съветници общинският лидер на партията и кмет на Община Хасково Станислав Дечев. „Всички знаем колко е важно..

публикувано на 21.05.24 в 12:50

От шумов терор се оплакват жителите на Хвойна

Жители на село Хвойна изпратиха петиция до Общинския съвет в Чепеларе и до областния управител на Смолян, в която настояват да се промени Наредба № 1 за опазване на обществения ред, в частта й за нерегламентирания шум. Документът е подписан от 70 живущи в..

публикувано на 21.05.24 в 12:25

Продължават проучванията на крепостта край Храстово

За трета поредна година през лятото ще се проведе проучване на късноантичната и средновековна крепост край крумовградското село Храстово. Финансирането е от общинския бюджет и тази година е на стойност близо 60 хил. лв. Археолозите ще се..

публикувано на 21.05.24 в 12:00

Партия „Заедно за силна община“ се регистрира за предстоящите местни избори в Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково регистрира листата на най-новата партия „Заедно за силна община“ за предстоящите нови местни избори на 23 юни. Листата е от 24 кандидати за общински съветници.  „Големите партии пренасят своите проблеми по..

публикувано на 21.05.24 в 11:20

Зрелостници ще получат максималния брой точки от проблемната задача в матурата

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери..

публикувано на 21.05.24 в 10:40

Пет общини в област Кърджали са засегнати от мароканските скакалци

Пет общини в област Кърджали са засегнати от мароканския скакалец, заяви директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Грозев и уточни, че инспекторите от растителна защита от два месеца обследват площите в цялата област. От 13..

публикувано на 21.05.24 в 10:08

Отново 24-часова стачка в Гърция

24 часова стачка днес в Гърция. Протестират служителите в държавния сектор срещу високите цени и данъци и ниските заплати. Блокиран е транспортът. Стачката засегна силно обществения транспорт. Железничарите спряха влаковете с искане за по-добро..

публикувано на 21.05.24 в 10:20

Православната църква почита паметта на светите Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос. Днес имен ден имат близо 103 хиляди души, от които 67..

публикувано на 21.05.24 в 08:45

Предимно слънчев вторник

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България..

публикувано на 21.05.24 в 08:05

Над 40 висши училища не отвориха врати заради протест

Над 40 висши училища в България не отвориха врати днес, в изпълнение решението на Общото събрание на Съвета на ректорите от 17 май. Извършват се само дейности с неотложен характер, въпреки че служебното правителство отпусна общо 80 млн. лв., а..

публикувано на 20.05.24 в 17:08

Прокуратурата протестира прекратяването на делото за катастрофата с Лютви Местан

Окръжната прокуратура в Кърджали внесе протест срещу определението на Окръжния съд за прекратяване на съдебното производство за катастрофата с участието на Лютви Местан край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе.  Съдът се произнесе на 13 май..

публикувано на 20.05.24 в 14:22

Няма интерес от бременни в Кърджали към ваксината срещу коклюш

Един нов случай на коклюш е регистриран на територията на област Кърджали през изминалата седмица. Заболялата е жена на 45 г. С нея установените случаи в областта стават общо девет - пет през април и четири до момента през май. Това съобщи в ефира на..

публикувано на 20.05.24 в 12:01

Няма да има ощетени на матурата по български заради техническата грешка

Оценките на учениците от матурата по български език и литература (БЕЛ), провела се в петък, категорично няма да бъдат повлияни от техническата грешка при провеждането на изпита, заради която някои ученици получиха тестове с липсваща диаграма. Това увери..

публикувано на 20.05.24 в 11:11