Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпросът „Какво правим сега?“ от пътните полицаи остава в миналото



През последните 2 години има намаляване на общия брой правонарушения от пътни полицаи, заяви директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ Румен Ганев.

При правонарушения на пътни полицаи, гражданите може да сигнализират на телефон 112, традиционната телефонна линия в сайта на министерството или на анонимната 24 часова телефонна линия  на дирекция „Вътрешна сигурност“, като тази година там функционира и подаване на сигнали посредством социалните мрежи. Изключително важно за подобряване на ситуацията по пътищата е отговорното шофиране. То зависи както от шофьора, така и от контролния орган. Увеличаването на Глобите кара определи водачи да се надяват при нарушение да се договорят буквално със нашите служители.  Наблюдаваме по определени теми и кодови думи какво се случва в социалните мрежи. Този метод е изключително бърз и ефикасен. Всеки гражданин, който има съмнения  или данни за злоупотреба със служебно положение от органи на реда, нека да го направи. Благодарение именно на съвместната работа между вас и нас служителите на пътна полиция все по-малко прилагат практиките в миналото от типа „Какво правим сега?“ Благодарение именно на съвместната работа между граждани и МВР, служителите на пътна полиция все по-малко прилагат практиките в миналото от типа „Какво правим сега?“ каза Ганев на семинара „Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно“ в гр. Пловдив.

Чуйте цялото изказване на Румен Ганев в репортажа на Ангел Шенков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Всички близо 55 хил. четвъртокласници у нас се явяват днес на национално външно оценяване по български език и литература.

968 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване по български език в област Кърджали

968 четвъртокласници в област Кърджали се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. До изпита са допуснати 1020 ученици, но 52-ма от тях не са се явили. Тестът се е провел в 55 училища в областта. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. "Изпитът протече..

публикувано на 27.05.24 в 17:40

Само две общини - Крумовград и Ардино, не са засегнати от марокански скакалци

Приключи третирането от въздуха на засегнатите от марокански скакалци площи в общините Черноочене и Кърджали, които са общо около 14 хиляди декара. До края на седмицата по график ще продължи пръскането и в останалите общини от областта. Засегнати са предимно пасища и ливади, общата площ е 20 хиляди декара. Само в две общини - Ардино и Крумовград не се..

публикувано на 27.05.24 в 17:24

Отличие за проявен висок професионализъм за медици от Кърджали

Екип от спешни медици от Мултипрофилно спешно отделение на МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски” АД получиха награда за проявен висок професионализъм с бързи и адекватни действия, при пациенти с животозастрашаващо състояние - това са Д-р Лейла Сали -Мехмед-лекар ординатор спешна медицина и медицинските специалисти Тезджан Мехмед,..

публикувано на 27.05.24 в 17:13
производител

Ниските субсидии оскъпяват продукцията, твърди Бойко Синапов

По-ниските субсидии, които получават българските земеделци и фермери в сравнение с колегите си от другите европейски страни, са една от причините за оскъпяване на родната продукция, твърди Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди". "Примерно, не може едно говедо в Гърция да получава 200 евро примерно, а в България 200 лв. Няма как..

публикувано на 27.05.24 в 13:02

Борбата срещу мароканските скакалци продължава в общините Кърджали и Джебел

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу марокански скакалци в област Кърджали.  Днес се третират площи в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара, Чилик, Невестино. Площите в..

публикувано на 27.05.24 в 11:52

Четвъртокласниците се явявят на национално външно оценяване по БЕЛ

Около 55 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес. Изпитът ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути, а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата се провежда в близо 1400 училища в страната. Тестът по български език съдържа 21 задачи,..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

Продължава пръскането с хеликоптери срещу марокански скакалци в Кърджалийско

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Кърджалийско.  Утре предстои да бъдат третирани площите в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара,..

публикувано на 26.05.24 в 17:23