Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радка Петкова от Радио Кърджали се дипломира в майсторския клас на БНР Академия

2
Милен Митев връчва дипломата на Радка Петкова от Радио Кърджали.

Редакторът на БНР Радио Кърджали Радка Петкова се дипломира в VII майсторски клас на БНР Академията. 

В него взеха участие 10 служители от националните и регионални програми на БНР, избрани чрез конкурс. Те завършиха успешно обучението по учебна програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY. 

Завърши VII майсторски клас на БНР Академия

Дипломите бяха връчени на церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио от генералния директор на БНР Милен Митев, който поздрави участниците: "БНР Академия е изключително важен проект, не само защото е инвестиция в хората, които правят радиото. Той показва нашата отговорност към обществото да надграждаме това съдържание, което създава и изгражда доверието към БНР."

"Бъдете смели! Бъдете нахъсани! Не се плашете от предизвикателства! БНР е свободна медия, в която работим не за политиците и не за управляващите. Ние работим за слушателите. Затова хората разчитат на нас и ни имат доверие!“ каза Пламен Христов, кореспондент на БНР в Ловеч, който постигна най-висок резултат на финалните изпити на VII майсторски клас на БНР Академия.

Над 80 журналисти от националното радио са завършили седемте майсторски класа на БНР Академия, проведени от 2014 г. досега. 

В Радио Кърджали до момента трима души са със завършен майсторски клас: Станислава Георгиева, Божидар Чолаков и Радка Петкова.

Екипът на Радио Кърджали поздравява новодипломиралата се Радка Петкова!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

платена публикация
Костадин Костадинов ще се среща с граждани в Кърджали

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще разговаря с граждани в четвъртък, 16 май, от 11 часа пред паметника на Васил Левски в Кърджали . Освен с него, с жители на областта ще се срещнат кандидатите за народни представители Георги Георгиев, Анета Георгиева и Ясен Колев. От 10 часа „Възраждане“ кани журналисти на..

обновено на 16.05.24 в 13:32

19-годишен е задържан с наркотици в Кърджали

19-годишен е задържан с наркотици в Кърджали. В хода на специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ около 17 часа вчера в Кърджали полицейски служители извършили проверка на младежа и намерили у него електронна цигара с кафеникава течност, която при тестване реагирала на канабис.  При последващо претърсване в жилище,..

публикувано на 16.05.24 в 13:30

Сигурна зона за непридружени деца отвори врати в бежанския център в Харманли

Сигурна зона за непридружени деца отвори врати в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли. На церемонията присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. Услугата е създадена съвместно с УНИЦЕФ България и Държавната агенция за бежанците. Сигурната зона в Харманли може да настани 98 деца и е с възможност за удвояване в случай на криза. Зоната..

публикувано на 16.05.24 в 13:01

Токът поскъпва от началото на юли

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката. "АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов. "Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през юни от..

публикувано на 16.05.24 в 12:23
Генериране на изпитния вариант за задължителния зрелостен изпит по български език и литература - 19 май 2023 г.

Петък сутрин теглят въпросите за матурата по БЕЛ

13 000 учители са ангажирани с матурите, каза служебният образователен министър Галин Цоков. 50 200 са учениците, които са зрелостници. Дванадесетокласниците от област Кърджали, които са подали заявления за участие на матурата по български език и литература са 1212.  Всичко е готово за провеждането на матурите. Изпитните въпроси за матурата по БЕЛ..

публикувано на 16.05.24 в 12:11

Кметът на Хасково инициира кампанията посветена на 24 май

Кметът на община Хасково Станислав Дечев за поредна година инициира кампанията „Език свещен…“ Тя е посветена на 24 май- Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Кампанията „Език свещен…“ започна през 2018 г. Всяка година, в навечерието на най-българския празник – Денят на българската..

публикувано на 16.05.24 в 11:44

Община Хасково е увеличила събираемостта на местните данъци спрямо миналата година

Общият размер на приходите от местни данъци и такси към 30 април 2024г. е 15 412 000 лв.  До тази дата гражданите, изплатили налозите за цялата година, ползваха отстъпка от 5 %.  За сравнение през същия период на 2023г. събраните данъци и такси са били 12 814 000 лв.  Увеличението на приходите е с около 2 600 000 лв.

публикувано на 16.05.24 в 10:59