Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксини с изтичащ срок на годност няма в РЗИ Кърджали

Снимка: БГНЕС


Ваксините срещу коронавирус, които не могат да се оползотворят, се унищожават. Вече направен разтвор не може да се съхранява. Това каза за Радио Кърджали Петя Папазова, главен секретар на Регионалната здраван инспекция. Тя припомни, че един флакон съдържа няколко дози ваксина и трябва да има достатъчен брой хора, за да се поставят всички дози от опаковката: 

"Имаме достатъчно ваксини, имаме и листа на чакащи за ваксината на Moderna. Там броя на хората е малко по-голям, малко по-трудно става събирането, но при събиране на необходимия брой лица се отваря флакон". 

Петя Папазова: Интересът към ковид-ваксините в Кърджали е траен

Петя Папазова каза още, че ваксини с изтичащ срок на годност няма в РЗИ: 

"Имаме ваксини с удължен срок. Сътрудничим си с другите ваксинационни центрове в областта и се стремим максимално да оползотворим количеството ваксини от един флакон". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Oткриват в Хасковските минерални бани 21-ви Международен детски етнофестивал

21-ят Международен детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа" ще бъде открит в Летния театър в Хасковските минерални бани. 1800 деца от България, Индия, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора, ще пеят и танцуват на сцената. Ще се представят 170 колектива и индивидуални изпълнители. Фестивалът ще започне с празнично..

публикувано на 31.05.24 в 09:17

Фондация "По-диви Родопи" разселила над 1000 елени през последното десетилетие

През последните десет години екипът на Фондация „По-диви Родопи“ разсели над 1000 благородни елени и елени лопатари.  Размерът и обхватът на популациите на елени в Източните Родопи продължават да се увеличават, а с него и положителното въздействие върху биоразнообразието. Връщането на видовете в природата на Източни Родопи се осъществява в..

публикувано на 31.05.24 в 09:01

В Мадан се наблюдава завръщане към минните професии

През последните години в Мадан се наблюдава засилен интерес и завръщане към минните професии, заяви пред БТА инж. Сергей Атанасов, изпълнителен директор на ГОРУБСО – Мадан.   Минното дружество издържа стипендианти студенти, за които минно-геоложките специалности вече са желани, виждайки бъдеще в рудодобивното предприятие в родопския град. Кадри за..

публикувано на 31.05.24 в 08:35

Световен ден без тютюнопушене

Дигиталният здравен асистент на Световната здравна организация ще помага на младите хора да избегнат вредното влияние на тютюневата индустрия.  Темата на Световния ден без тютюнопушене тази година е защитата на младите хора и децата от въздействието на тютюневата индустрия. Целта е инициативата да помогне на младежите по целия свят, така че да поискат..

публикувано на 31.05.24 в 08:11

Сватбата на бъдещето представят ботевци в иновативната си седмица

Сватбата в миналото, днес и утре представят деветокласници от Езиковата гимназия в Кърджали в проекта си за седмицата на иновациите. Момичетата и момчетата са направили проучване на ритуала във вековете, а също са помислили и за това как ли ще изглежда венчавката на бъдещето. С любопитния си проект те се състезават със съучениците си с..

публикувано на 30.05.24 в 20:08

В Крумовград отбелязват Деня на детето

Тази вечер децата в Крумовград ще отбележат Международния ден на детето. Празникът ще се състои на площада от 17,30 часа. Това съобщи заместник-кметът Неждие Акиф. "По случай 1 юни - Деня на детето, Община Крумовград организира една забава за децата, с участието на група "Веселяците" с много музика, забавни игри, които ще превърнат празника в щур..

публикувано на 30.05.24 в 16:59

Община Смолян предвижда закупуване на електротранспорт

Синята зона в Смолян е на печалба. Приходът от нея се използва за маркиране на паркомати. Общината предвижда да закупи и електротранспорт, каза заместник-кметът Марин Захариев. "Предвидили сме по някои проекти електрически транспорт, който да ходи към туристически обекти евентуално и за града, макар че  са частни превозвачите да се  мисли за по..

публикувано на 30.05.24 в 16:08