Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid-19: В област Кърджали - 4, Хасково - 6, в Смолян няма

4 са новите случаи на коронавирус в област Кърджали. В област Смолян няма отчетен положителен резултат, а в област Хасково те са 6. 

Общо в страната са отчетени 254 нови положителни проби на коронавирус за последните 24 часа. Положителни са 6,1 на сто от направените 4153 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 97, на второ място е Варна - със 17.

В болница се лекуват 1 063 души, 118 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 182 души, починал е един пациент.

През последното денонощие са били поставени 345 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас е 2 053 086. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Строителен кран падна във "Възрожденци", затиснат е човек

Кран падна на строителна площадка в кв. "Възрожденци" в Кърджали, затиснат е кранистът. Инцидентът е станал след Пасарелката, близо до ул. "Ангел Кънчев", по време на подмяна на строителната машина с нова, съобщи репортер на Радио Кърджали.  Повече от час продължава операцията по спасяване на краниста, който е останал под тежката машина. Мъжът е..

публикувано на 31.05.24 в 12:03

Фотоизложба представя лицата на балканския фолклор

На на 3 юни в Арт галерия Кръг в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата „Етнопалитра – лицата на балканския фолклор“. Автор на фотографиите е журналистът и историк Георги Кулов. Авторът се връща с колекция от красиви фотографии от фолклорния фестивал „Под кулите на Струмица“, а по-късно развива чрез документални фотоси от Кърджали и..

публикувано на 31.05.24 в 11:08

Чанев: Да покажем как Кърджали обединен отдава почит на героите на България

След петгодишно прекъсване областният управител Никола Чанев възражда една родолюбива традиция - Тържествената заря-проверка за Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  Военният ритуал ще се проведе на 1 юни /събота/ с отброяването на 21-ия час от градския часовник на площад „Освобождение“ в Кърджали, а..

публикувано на 31.05.24 в 11:08
Снимката е илюстративна

Сигнал от сирени в Деня на Ботев, МВР призова да останем на място

На 2 юни, неделя, ще бъде задействана сиренната система в Кърджали.  В Деня на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България на 2 юни в 12 часа ще бъде задействана сиренната система. При подаването на сигнала всички пешеходци и водачи на пътни превозни средства в страната следва да преустановят движението си по улиците, като..

публикувано на 31.05.24 в 10:50

Разследване за убит елен е започнато в Кърджали

Разследване за убит едър дивеч е започнато в РУ-Кърджали. В полицейското управление е подаден сигнал, че на 29 май срещу 30 май в района на язовир „Кърджали“ е намерен мъртъв елен. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. По първоначални данни животното е простреляно. Образувано е досъдебно..

публикувано на 31.05.24 в 10:46

Oткриват в Хасковските минерални бани 21-ви Международен детски етнофестивал

21-ят Международен детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа" ще бъде открит в Летния театър в Хасковските минерални бани. 1800 деца от България, Индия, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора, ще пеят и танцуват на сцената. Ще се представят 170 колектива и индивидуални изпълнители. Фестивалът ще започне с празнично..

публикувано на 31.05.24 в 09:17

Фондация "По-диви Родопи" разселила над 1000 елени през последното десетилетие

През последните десет години екипът на Фондация „По-диви Родопи“ разсели над 1000 благородни елени и елени лопатари.  Размерът и обхватът на популациите на елени в Източните Родопи продължават да се увеличават, а с него и положителното въздействие върху биоразнообразието. Връщането на видовете в природата на Източни Родопи се осъществява в..

публикувано на 31.05.24 в 09:01