Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете е с опосност за живота след нахапвания от куче

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Куче от изключително опасната порода Азиатски вълкодав нахапа 10 годишно дете в хасковското село Въгларово. По случая е започнало разследване, съобщиха от прокуратурата. До момента е установено, че 51-годишен мъж отглеждал в дома си опасното куче. Държал го вързано с дебел синджир. Сигналът е подаден от 67-годишна жена, съобщиха от полицията.

Във вторник около 15,40 ч., кучето скъсало синджира и излязло от имота. В това време, близо до кошарите за отглеждане на животни, се намирали две деца. Едно от тях – 10-годишно момче, било нападнато от кучето. Животното причинило на детето наранявания от ухапвания по тялото. Детето е било транспортирано в болница в Пловдив.  

Имало е опасност за живота на детето. Установени са наранявания в областта на черния дроб и бъбрека.

Установено е, че кучето е регистрирано по установения ред. То е приведено в общинския приют в Хасково.

От община Хасково съобщиха, че през годините назад въпросният собственик на кучута е проверяван и глобяван многократно от тях. 


Последната проверка при него е била преди около 2 месеца и за регистрираните кучета на собственика не са установени нарушения. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вицепрезидентът Йотова се срещна с турския посланик

Възможностите за повече съвместни културни инициативи между България и Турция обсъдиха на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и новият турски посланик Мехмет Саит Уянък. Посланик Уянък е представил предложението на южната ни съседка за откриване на турски културен център у нас, както и на български културен център в Турция.  Вицепрезидентът..

публикувано на 06.06.24 в 16:19

Общо 25 секции ще има в арестите и в затворите в страната

На изборите в неделя ще има 25 секции в затворите и арестите у нас. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. От ведомството посочват, че ресорният служебен министър Павлова е посетила затворите в Стара Загора и в Сливен, като във фокуса на проверките бе подготовката и организацията в местата за лишаване от свобода на изборите за членове на..

публикувано на 06.06.24 в 15:44

Общинският басейн в Кърджали няма да работи

И това лято в Кърджали няма да работи общинският басейн. Няма да има плувно лято. Това каза треньорът по плуване Иван Кръстев. Иван Кръстев: „Продължаваме да тренираме в покрития басейн в Езиковата гимназия, но басейнът е малък и възможностите са ограничени. Мащабно плувно лято няма как да имаме, защото няма подходяща база.“

публикувано на 06.06.24 в 15:09

Десислава Маринова от СУ „Петко Рачов Славейков“ се класира на трето място в международен конкурс

Десислава Маринова от 11“а“ клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ се класира на трето място в Единадесетия международния младежки литературен конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена", проведен в град Бургас и организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество АЛЕФ. По този повод се проведе се тридневен фестивал в Бургас,..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

Градският парк в Момчилград става по-атрактивен

Градският парк "Нури Адалъ" в Момчилград ще стане по-зелено и по-удобно място за отдих. Това ще се случи след проект, спечелен от общината пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.   Зелените площи на любимия на жителите и на гостите на Момчилград парк ще се увеличат за сметка на постройки и съоръжения, които ще бъдат..

публикувано на 06.06.24 в 11:16

Д-р Виктор Кирчев: Водата в басейните се проверява всяка седмица

В област Кърджали четири пъти в месеца се проверява водата в басейните през летния сезон. Проверките се извършват по график от инспекторите от Регионалната здравна инспекция. В региона на Кърджали има регистрирани 36 басейна. Д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ:  „Четири пъти в месеца се проверява водата в басейните. Собствениците също са..

публикувано на 06.06.24 в 11:10

В Хасково продължава разчистването след вчерашната буря

В Хасково продължава разчистването на падналите дървета и клони след вчерашната буря. 30 са подадените сигнали към "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са работили за отводняване на приземни етажи, разчистване на пътища от паднали дървета и  клони. Няма пострадали хора. Щетите са само материални. По данни на метеорологичната..

публикувано на 06.06.24 в 10:57