Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева: Нека да отидем на избори и отново хората да преценят кого да изпратят в НС

2
Снимка: БНР


"Този парламент вече е приключил. Нека да отидем на избори и отново хората да преценят кого да изпратят в НС"
.  Така коментира падането на правителството, Цвета Караянчева - областен лидер на ГЕРБ-СДС и председател на 44-то НС:

"В следващия парламент трябва да има диалог, трябва да има ясни принципи и политики. Трябва да има коалиционно споразумение, което да е разписано и всички партии да са съгласни с ясно разписани политики. Това правителство, което си отиде показа, че е неспособно, невъзможно да управлява, невъзможно да води диалог. Това правителство непрекъснато говореше, че ще анализира, че ще прави реформи, че има ясна визия за бъдещето на България. за шест месеца те не успяха да убедят хората, не успяха да убедят и народните представители." коментира Цвета Караянчева

Повече чуйте в звуковия файл:


По публикацията работи: Любомира Филипова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Високорискови наркотици с общо тегло 300 грама са открити в Кърджали.

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали извършили проверка в апартамент, обитаван от 32-годишен, където намерили около 100 грама суха листна маса и 210 грама бяло прахообразно вещество. При направени..

публикувано на 09.05.24 в 13:39

Надежда Захариева гостува на Кърджали днес

Поетесата Надежда Захариева гостува днес на Кърджали по повод 11 май - Ден на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и Светла събота.  Ежегодно Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" отбелязва този празник с организирани от Литературния кръг събития. Тази година, съвместно с Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб - Кърджали канят..

публикувано на 09.05.24 в 12:46

Радио Кърджали отбелязва осмия си рожден ден

Днес най-младата станция в системата на БНР - Радио Кърджали ,   става на 8 години! На 9 май 2016 г. радиостанцията към  Българското национално радио започна своя ефирен живот. Радио Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели, като в момента заема челни позиции п о..

публикувано на 09.05.24 в 11:26

„Мултикултурният град“ отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

17-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град“ тази година ще стартира с ДЪРВО с историята на три поколения от едно кърджалийско семейство, която се простира между България, Обединеното кралство, Холандия, Германия и Турция, и в която винаги присъстват изкуствата.  Историята тръгва от Нурие Хамди Мехмедали, родена в Кърджали през 1927..

публикувано на 09.05.24 в 11:07

Кои са водачите на листи в 09 МИР Кърджали

Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори в 09 МИР – Кърджали. Броят на мандатите в избирателния район е пет, а на кандидатите за депутати – 137. Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК: 1. Водач на листата на  Партия „Има такъв народ“  (ИТН),  която се състои от петима кандидати,..

публикувано на 09.05.24 в 10:30

Децата в Чернооченско отбелязаха Деня на Европа

С разнообразни дейности възпитаниците на училищата и детските градини на територията на община Черноочене и тази година отбелязаха Денят на обединена Европа и на ученическото самоуправление. За празника училищният вход на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене беше украсен със знамената на страните от Европейския съюз.  Учениците..

публикувано на 09.05.24 в 10:24

Отбелязваме Деня на Европа

Днес, 9 май, отбелязваме Деня на Европа. Датата бележи годишнина от историческата Декларация на Шуман, с която през 1950 г. тогавашният френски външен министър Робер Шуман залага идеята за днешния Европейски съюз. В тържествено отбелязване на Деня на Европа у нас ще участват държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те ще присъстват..

публикувано на 09.05.24 в 09:39