Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тънка засада и напречна греда лишиха "Арда" от точка в мача с ЦСКА

Отборът на "Арда" загуби с 1:3 от ЦСКА в мач от 16-тия кръг на ефбет Лига. Една среща в която кърджалийскитв футболисти можеше да измъкнат поне точка, но класата на "червените" надделя. Мачът започна много добре за домакините. Още в 5-тата минута Станислав Ковачев успя да порази мрежата зад Бусато, след като Тонислав Йорданов го бе намерил перфектно. Последният обаче беше в положение на засада и голът на Ковачев бе отменен от ВАР. До 30-тата минута на полувремето домакините наложиха пълен контрол на терена. С пропуски се отличиха Тонислав Йорданов и Иван Коконов. В тези минути отборът на ЦСКА трудно стигаше до вратата на Анатолий Господинов. Въпреки всичко "армейците" откриха в 32-рата минута. Тибо Вийон центрира от корнер и Джонатан Линдсет засече топката в наказателното поле за 1:0. Така завърши и първото полувреме. В началото на второто футболиститена "Арда" отново наложиха териториален превес и в 56-тата минута Светосляв Ковачев успя да изравни. Първо Милен Желев бе повален от Иван Турицов до ъгловото флагче оттдясно на вратаря Бусато. Иван Коконов изпълни наказателния удар много хитро, по земя, към точката на дузпата, където непокритият Ковачев с премерен удар изравни. Само 10 минути по-късно "червените" отново излязоха напред в резултата. Амос Юга засече едно центриране от ъглов удар, свали топката към Дюкенс Назон, който стреля неспасяемо във вратата на Анатоли Господинов за 1:2. В 80-тата минута Ковачев стреля от пряк свободен удар от около 30 метра, но уцели напречната греда на вратата на ЦСКА. В 90-тата минута Марселиньо Кареасо оформи крайното 1:3 за ЦСКА, след като пое много ефектно едно прострелно центриране на Тюфегчич отляво и от ждроб порази вратата на "Арда"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Практиката партиите да сменят представители в СИК продължава

Продължава практиката партиите да сменят представителите си в секционните избирателни комисии. Това е постоянен процес, който не е спирал, коментира председателят на РИК Кърджали Иван Робов. Той е умерен оптимист, че членовете на СИК ще са достатъчно подготвени да проведат изборния процес на 9 юни. Иван Робов : " За пореден път правим две в едно...

публикувано на 22.05.24 в 11:36
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са учебни. След подаден сигнал на тел. 112 от полицията отцепиха района на Часовниковата кула.Периметърът е..

публикувано на 22.05.24 в 11:22

18-годишен нанесе удар с нож на 16-годишен

Досъдебно производство за телесна повреда е образувано в РУ-Кърджали.  По първоначални данни тази нощ в Кърджали възникнал спор между две младежки групи, при който 18-годишен нанесъл удар с нож на 16-годишен. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. При организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието и..

публикувано на 22.05.24 в 11:08

12 души са призовани за обяснения след скандал в село Бенковски

12 души са призовани за обяснения в РУ-Кирково след скандал на пазар в село Бенковски.  По първоначални данни конфликтът между две групи, предлагащи за продажба животни, възникнал около 8 часа вчера и прераснал в размяна на удари.  След скандала участниците напуснали мястото. Обяснения са снети от шестима мъже от едната група, днес предстоят същите..

публикувано на 22.05.24 в 11:06

Арда пусна билетите за двубоя със Славия

Арда пусна билетите за предстоящото домакинство срещу Славия в мач от 35-ия кръг на efbet Лига.  Двата отбора продължават битката за седмото място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите. Преди началото на срещата кърджалийци заемат осмата позиция с 45 точки, докато "белите" са десети със своите 43 т. Цената на билета за сектор  „А“..

публикувано на 22.05.24 в 09:09

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което е посветено на..

публикувано на 22.05.24 в 08:56

Ферма от Родопите поставя първите млекомати в Смолян

Фермер от рудоземското село Чепинци ще постави първите млекомати за сурово краве мляко в Смолян, съобщи за БТА зам.-кметът на община Смолян Мариана Цекова. Меди Лошев е подал заявление до общинската администрация за поставяне на вендинг млекомати на три места в града – на ул. „Дичо Петров“ на Новия център, на кръстовището в квартал "Райково" и на..

публикувано на 22.05.24 в 08:26