Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

199 са новите случаи на Covid-19 у нас, положителни са 6,4% от тестовете

Снимка: ФБ/Български лекарски съюз

199 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са 6,4 на сто от направените тестове, показват данните на Единния информационен портал.

Починали са четирима души, а като излекувани са отчетени 130.

В болници за лечение остават 362-ма пациенти с Covid-19, от които 34 - в интензивни отделения.

През изминалото денонощие са били поставени 470 дози ваксини. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Кърджали закупи нова метачна машина

Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация. Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското..

публикувано на 29.05.24 в 12:54

Ученици от Езиковата гимназия в Кърджали подготвиха брошури за паметниците в града

В рамките на иновативната седмица на тема „Светове и времена", ученици от 10 „в" клас на ЕГ „ Христо Ботев" в Кърджали проведоха изследване под надслов „Пътуване през времена и светове". Своето пътешествие назад във времето те направиха чрез проучване историята на паметниците в града. Интервютата им с кърджалийци показаха, че макар хората да преминават..

публикувано на 29.05.24 в 12:28

Стартира ремонтът на 16 улици в квaртал „Възрожденци“

Стартираха ремонтните дейности на три различни локации в  най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“. От днес започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ /до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56/ и на ул. „Ангел Кънчев“ /основния път, водещ към Пасарелката/. Предстои основен ремонт на 3 улици в квартала -..

публикувано на 29.05.24 в 11:42

Пъстър празник за Деня на детето подготвят в Момчилград

Пъстър празник с много забавления и приятни изненади за всички малчугани ще се проведе в Момчилград по случай 1 юни – Международния ден на детето.  Събитието се организира от община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за обществена подкрепа. На 31 май (петък) от..

публикувано на 29.05.24 в 10:57
с.Шумнатица. 2023

Празник на качамака събира гости в Шумнатица

Близо 1400 порции качамак ще бъдат раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица, който ще се проведе на 1 юни, събота.  Родопският деликатес ще бъде приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него ще бъде смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Заместник-кметът на Община Кирково..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

РИК Кърджали състави акт за установено нарушение от Николай Денков

РИК- Кърджали установи нарушение на Изборния кодекс, извършено от Николай Денков - кандидат за народен представител на КП „Продължаваме промяната - Демократична България“ в изборите на 9 юни 2024г. Комисията оправомощи председателят да състави акт за установено нарушение на Денков.  Според РИК-Кърджали става въпрос за нарушение на добрите нрави, тъй..

публикувано на 29.05.24 в 10:07

КНСБ не е съгласна заплатите в здравеопазването да останат същите

От КНСБ не са съгласни с идеята на здравното министерство - размерът на основните заплати на лекари, сестри и санитари да бъде запазен за още една година. От синдиката настояват това запазване да действа няколко месеца, до подписването на нов колективен трудов договор.  Съгласие за такъв все още не е постигнато, а работодателските организации..

публикувано на 29.05.24 в 07:55