Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда съкруши пловдивския Локомотив


Арда съкруши Локомотив (Пд) с 5:0 в мач от 20--тия кръг на efbet Лига. Мачът се игра днес на "Арена Арда", а главен съдия на срещата бе Красен Георгиев.

Небесно сините от Кърджали изиграха едно перфектно първо полувреме, в което създадоха много голови положения и само умелите намеси на вратаря на гостите Хркаш ги лиши от убедителен аванс още до почивката.В 25-тата минута Умар Сако се извиси в наказателното поле,с глава засече центриране на Иван Тилев от ъглов удар и откри резултата. 5 минути по-късно самия Тилев се оказа на голова позиция, след като бе изведен сам срещу пловдивския вратар, но изстрела му бе отразен от Динко Хоркаш. В 35-тата минута Ковачев пропусна да се разпише от удобна позиция в наказателното поле - Хоркаш отново успя да отрази добре насочената топка към горния ляв ъгъл на пловдивската врата. Секунди след това Радослав Цонев отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но вратаря Хоркаш отново бе на висота.

Второто полувреме започна шеметно за домакините. Бившият футболист на Локомотив Преслав Боруков се разписа за 2:0 в 49-тата минута. Първоначално този гол бе отменен, заради съмнения за засада, но след преразглеждане с ВАР съдията Красен Георгиев посочи центъра. 5 минути след това главния съдия отсъди дузпа в полза на Арда, за препъване на АбубакарТунгара от вратаря Хоркаш. Зад топката застана Радослав Цонев и така в 59-тата минута футболистите на Арда стигнаха до класиката.Кърджалийци не спряха дотук и влезлия като резерва Ласана Ндиайе се разписа за 4:0 в 78-мата минута на срещата. В даденото от съдията продължение Ндиайе се разписа за втори път и оформи крайното 5:0.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Саяна" Хасково победи с 4:0 като гост "Левски" Карлово

Съставаът на "Саяна Хасково" разгроми като гост "Левски Карлово" с 4 на 0.   "Домакините имаха кадрови проблеми. Отсъстваха някои от титулярите им. Това наклони силно везните в наша полза. Успяхме да докажем през цялото време, че сме по-добрия отбор на терена. Сега вече гледаме към следващия мач, който няма да бъде никак лесен. Предстои ни..

публикувано на 15.05.24 в 11:12

С три бронзови медала по канадска борба си дойдоха състезателите със сензорни увраждания

С три бронзови медала си дойдоха от 33-то Европейско първенство по канадска борба състезателите от Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи", Кърджали.  Състезанието се проведе в Братислава. Шестима състезатели се включиха в надпреварата, четирима от тях с увреждания  - Емилия Стоянова, Маргарита Дабева, Росен Седефчев и..

публикувано на 13.05.24 в 16:05
Енгин Исмаил, вдясно, с бродата сепечили Народните борби в Караманци

Енгин Исмаил спечели народните борби в Караманци

Енгин Исмаил от Хасково спечели телето на народните борби за Празника на село Караманци, посветен на 10-то майските събития от 1984 г. Той победи във финалната схватка Михаил Георгиев от Сливен.  "И двамата са национални състезатели", каза Джейхан Тефик, треньор на Клуба по борба „Буря“ – Караманци. В надпреварата за баша тази година участваха 10..

публикувано на 13.05.24 в 09:44

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат. Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута, когато..

публикувано на 12.05.24 в 09:38

Кърджалийският футболен талант Баки Ахмед бе поканен на проби в Германия

15-годишният футболен талант от Кърджали Баки Сезай Ахмед, който играe в турския гранд „Башакшехир“ (Истанбул) е поканен на проби в елитния германски клуб „Фрайбург“. Баки e полузащитник и е възпитаник на школата на ФК „Кърджали“. Играл е и в школата на „ЦСКА 1948“, където негов треньор е Мартин Герговски. „Баки вече трети сезон играе в „Башакшехир“,..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Ергюнал Сабри-Оги заминава за турнир в Тайланд

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Белград боксьорът Ергюнал Сабри заминава днес за София и оттам за Тайланд.  Турнирът в Тайланд е последен шанс за квота за Олимпиадата, която ще се проведе в Париж.  Квалификациите ще  са от 20 май до 3 юни. "Това ще бъде най-трудния турнир за годината, а може би и в цялата ми кариера досега",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

"Славия" и "Арда" завършиха с нулево и безлично реми в София

Отборите на "Славия" и "Арда" завършиха 0:0 в първа среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Така шансовете на домакините от София за седмата позиция станаха почти илюзорни, съобщи БНР. Тимът воден от Златомир Загорчич има актив от 37 точки и заема 10-то място, а "Арда" е 9-ти с 41 пункта...

публикувано на 07.05.24 в 07:29