Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите случаи на коронавирус у нас са 70

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите случаи на коронавирус у нас са 70, положителни са под 2,25% от направените 3130 теста, сочат данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие.

Най-много - 31, са новозаразените в София. В област Кърджали, Хасково и Смолян няма регистрирани новозаразени.

В болници с коронавирус са 196 пациенти, от които 19 са новопостъпили.
В интензивни отделения са 25.

Като излекувани са отчетени 68 души.

С Covid-19 е починал един човек, който не е бил ваксиниран.

За последното денонощие са поставени 91 дози ваксина срещу коронавируса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Облачно в Кърджали днес, минимални температури 11 градуса

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни места, а около и след обяд в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са значителни по количество, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух...

публикувано на 08.05.24 в 09:04

ЦИК тегли номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети,..

публикувано на 08.05.24 в 08:52

България и Азербейджан подписват декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписват утре президентите на двете страни в рамките на официалното посещение на държавния глава Румен Радев в Баку. Визитата на българската делегация е по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Във фокуса на посещението ще бъдат укрепването и задълбочаването..

публикувано на 07.05.24 в 16:55

Путин положи клетва за още 6 години като президент

Руският президент Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат. 71-годишният Путин беше преизбран на поста през март.  Той е на власт от близо четвърт век, но през 2020 г. промени конституцията на страната, за да може да получи правото на два допълнителни шестгодишни мандата. На теория, той може да остане на власт до 2036 г.,..

публикувано на 07.05.24 в 15:52

Нови 4 случая на коклюш в Кърджали

Нови 4 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават в сайта от институцията.  Толкова са и случаите на скарлатина, варицелата е десет пъти повече - 40 случая.  От острите заразни болести са регистрирани и по един случай на жиардиаза (или лаблиоза) и туберкулоза...

публикувано на 07.05.24 в 15:35

Влакът поскъпна с около 20 на сто

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят във..

публикувано на 07.05.24 в 15:07

ПП-ДБ все още не са регистрирани в Кърджали

21 партии и коалиции са се регистрирали за участие в изборите "2 в 1" в Кърджали. Това съобщи в ефира на БНР Радио Кърджали председателя на РИК Иван Робов. Тази сутрин документи за регистрация подадоха ГЕРБ-СДС. В 14 часа се очаква това да направят и БСП. В последните часове на срока, който изтича в 17,30 часа днес, се очаква регистрация на ПП-ДБ...

публикувано на 07.05.24 в 14:02