Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Инджов: Тази коалиция няма да бъде стабилна

Иво Инджов
Снимка: Ани Петрова

“Тази коалиция е доста нестандартна, очевидно е правена под външен натиск и е много рискована от гледна точка на доверието на гражданите в обещанията на политическите партии“, това заяви в интервю за предаването „Сутрешен блок“ на Радио Кърджали политологът Иво Инджов.

Той подчерта, че доминираща сила ще бъде ПП-ДБ, която ще излъчи премиер и бъдещият премиер ще има възможност да си подбере екипа.

Той обясни, че тази коалиция няма да бъде стабилна, защото водещи фигури в нея ще бъдат обект на засилен прокурорски интерес.

„От друга страна, при това ротационно председателство, след девет месеца трябва да се задвижи цялата тази процедура по избор на правителство.“

Цялото интервю с Иво Инждов можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Стилияна Николова

Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида" започна

В Хасково започна Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида". В него участват около 600 гимнастички. Те са от 23 клуба от страната, Босна и Херцеговина и Черна гора. Той се организира от Спортен клуб по художествена гимнастика Аида, към който тренират и кърджалийските гимнастички. Около 80 от тях взимат участие в през..

публикувано на 25.05.24 в 12:35

Започна Фармфест "Момчилград"

Близо 50 фермери и производители вземат участие във втория Фармфест "Момчилград". Той беше открит в 10 ч.  с изпълнението на гайдарски състав "Войводите" в подножието на лесопарк "Момчил юнак". В началото на Фармфест "Момчилград" беше раздаден курбан за здраве и берекет.  Посетителите могат да видят отблизо местни породи..

публикувано на 25.05.24 в 11:15
Мира Нико и Руси Ников

Писателката Мира Нико и баритонът Руси Ников за романите, операта, сцената и живота

30 години след първите си изяви на сцената на Дома на културата в Кърджали оперният певец Руси Ников отново пя в родния си град. Баритонът, участвал в над 4700 спектакли и концерти по целия свят, докосна с гласа и песните си публиката по време на представянето на книгата "Ерата на Шестото слънце" на писателката Мира Нико в дните на фестивала..

публикувано на 24.05.24 в 16:14

Туристите към клуб "Ахридос" ще опишат редките билки и растения по известни маршрути

Община Кърджали заедно с Туристическия информационен център по идея на спортно-интелектуален клуб "Ахридос" започнаха кампании в рамките на инициативата „Аз обичам Кърджали". Само преди дни в първата се включиха 150 ученици, учители и доброволци.  Маркирани са пет туристически маршрута, като единият от тях от туристическата секция на..

публикувано на 21.05.24 в 13:24

110 години светско училище в Крумовград (ОБНОВЕНА)

Започнаха тържествата, посветени на 110-та годишнина от създаването на СУ "Васил Левски" в Крумовград, което поставя началото на светското образование там.  Тази вечер (21.05.2024) факелно шествие ще премине по улиците на града. То започва в 20 часа от основната сграда на училището и ще завърши пред сградата, където се обучават децата от началния..

публикувано на 21.05.24 в 13:07
Областна ученическа конференция

Младежи от страната ще обменят опит като доброволци в Кърджали

Започва първата национална младежка конференция за доброволци под надслов "Аз съм млад млад и избирам живота". Домакин на събитието е Общински съвет по наркотични  вещества и Превантивно информационен център (ПИЦ) Кърджали. Участниците в нея са от 11 Превантивно информационни центрове в страната. Това съобщи д-р Сезгин Бекир, председател на..

публикувано на 20.05.24 в 10:00
Петя Цонева

Петя Цонева представя новата си стихосбирка в Кърджали

Премиера на стихосбирката на Петя Цонева - "Люлката на живота" събира средства за за издаване на сборник на английски език на поета Ивайло Балабанов. Поетичната книга на младата авторка, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград. " Люлката на живота е една книга,  която е вдъхновена от  посещението ми в село Хухла,..

публикувано на 17.05.24 в 11:00