Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дубълът на Арда си извоюва участие в Трета лига

2
Емил Кременлиев
Снимка: sportal.bg

Това стана факт след категорична победа с 6:1 над Минерал (Оризаре). На два пъти точен за победителите бе Никoлай Аргатов, а по веднъж се разписаха Йордан Минев, Халим Халим и Жеков, а последното попадение стана след автогол на гостите. 

Тимът извоюва промоцията под ръководството на легендата на българския футбол Емил Кременлиев, който бе част от отбора на "трикольорите" през незабравимото Американско лято през 1994 година.

Така от новото първенство Арда II ще се състезава в Югоизточна Трета лига.

По публикацията работи: Любомира Филипова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Кърджалийският боксьор Ергюнал Сабри ще се бори за квота за Летните олипмийски игри

България ще изпрати четирима боксьори при мъжете на световната олимпийска квалификация в Банкок. Последната битка за квоти за Летните олипийски игри в Париж ще се проведе от 23 май до 3 юни. Националите ни заминават тази вечер за столицата на Тайланд, като ще бъдат водени от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. Ергюнал..

публикувано на 16.05.24 в 17:40
Състезателите на

Радостина Лулова и Здравко Петров от "Юнак" станаха европейски вицешампиони

Две европейски вицешампионски титли по екипировъчен силов трибой спечелиха в първенството на стария континент атлетите от Спортен клуб "Юнак" в Кърджали. Радостина Лулова, в кат. до 63 кг при жените с общ резултат 550 кг в трите движения, и Здравко Петров, в кат. до 83 кг при мъжете с общ резултат 772.5 кг, извоюваха сребърните медали в трибоя в..

публикувано на 16.05.24 в 15:44

Момчилградчанинът Петър Стойчев преплува дългия около 45 км проток Молокай в Хавай

Момчилградчанинът Петър Стойчев успя да преплува дългия около 45 километра проток Молокай в Хавай, след като прекара във водата близо 19 часа за най-дългото си маратонско плуване, в което демонстрира невероятна воля и се справи с множество трудности.  Той е първият българин, успял да преодолее този проток и вече е успял в четири от маратоните във..

публикувано на 16.05.24 в 13:16

Бронз за "Топлика" от държавните финали по хандбал

Завърши държавният финал по хандбал за момичета до 11 г. В последния ден момичетата на „Топлика“ Минерални бани излязоха в битка за бронзовите медали срещу отбора на Ловеч 98. Мачът започна с няколко пропуска за „Топлика“, но бързо след това те успяха да влязат в правилния ритъм на игра и натрупаха преднина, като първото полувреме, завърши 9:2 в..

публикувано на 16.05.24 в 10:04

"Саяна" Хасково победи с 4:0 като гост "Левски" Карлово

Съставаът на "Саяна Хасково" разгроми като гост "Левски Карлово" с 4 на 0.   "Домакините имаха кадрови проблеми. Отсъстваха някои от титулярите им. Това наклони силно везните в наша полза. Успяхме да докажем през цялото време, че сме по-добрия отбор на терена. Сега вече гледаме към следващия мач, който няма да бъде никак лесен. Предстои ни..

публикувано на 15.05.24 в 11:12
Емилия Стоянова, Алпай Ибрям и Маргарита Дабева завоюваха бронзови медали на Европейското първенство по канадска борба в Братислава

Три бронза за "силните ръце" на Кърджали на Европейско първенство

С три бронзови медала си дойдоха от XXXIII-то Европейско първенство по канадска борба състезателите от Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи", Кърджали. Състезанието се проведе в Братислава, съобщи председателят Емилия Стоянова.  Шестима състезатели от кърджалийския тим се включиха в надпреварата, четирима от тях с..

публикувано на 14.05.24 в 00:23

С три бронзови медала по канадска борба си дойдоха състезателите със сензорни увраждания

С три бронзови медала си дойдоха от 33-то Европейско първенство по канадска борба състезателите от Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи", Кърджали.  Състезанието се проведе в Братислава. Шестима състезатели се включиха в надпреварата, четирима от тях с увреждания  - Емилия Стоянова, Маргарита Дабева, Росен Седефчев и..

публикувано на 13.05.24 в 16:05