Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов е новият президент на БФС

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС. Той получи 235 гласа, а Димитър Бербатов събра 181 на извънредния конгрес на футболната централа.

Общо 469 делегати дадоха своя вот в продължение на два часа в тъмни стаички в четири секции в залата в хотел "Маринела". Три от тях бяха недействителни. За победа на първи кръг бяха нужни 234 гласа. 

Броенето на вота продължи повече от един час. 

Иванов и в момента е на работа в БФС, където заема позицията технически директор и отговорник за националните отбори. Иванов получава мандат до 2028 година.

Втори остана Димитър Бербатов със 181 гласа.  Третото място е за Михаил Касабов с 35. Георги Градев е четвърти в изборите с 6, а накрая са Петьо Костадинов и Георги Захариев с по 4 и Манол Иванов с 1 глас.

„Сега почва по-трудното, аз работя за всички. Ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола – да променим мнението за БФС, да работим с държавата и да знаете – вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти и се надявам да се класираме на Световното първенство през 2026 г. в Америка“, каза от трибуната като нов президент Георги Иванов.

Той предложи в неговия Изпълком да влязат Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пеновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и един член от екипа на Бербатов. 

Димитър Бербатов и хората в екипа му няма да участват в новото ръководство на Българския футболен съюз. След като мнозинство от делегати на извънредения конгрес на съюза избра Георги Иванов - Гонзо за президент, Иванов предложи на екипа на Бербатов, който също беше кандидат, място в изпълнителния комитет на организацията. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, а също и подкрепящите го Стилян Петров и Мартин Петров отказаха предложението.
По-късно стана ясен новият Изпълком. След гласуване от делегатите на Конгреса бяха избрани 13 души от предложените от новия президент Георги Иванов, както и едно от предложение от страна на клубовете - Димитър Георгиев, който бе част от вече стария комитет на Борислав Михайлов. От стария са още петима души Атанас Фурнаджиев, Михаил Статев, Румян Вълков, Пламен Манолов и Даниел Панов.
Ето членовете на новия Изпълнителен комитет на БФС:
Атанас Фурнаджиев, избран с 245 гласа
Николай Исов - 251
Михаил Статев - 241
Любомир Пейковски - 240
Николай Андреев - 241
Мила Христова - 239
Румян Вълков - 235
Атанас Караиванов - 238
Николай Лазаров - 259
Даниел Панов - 241
Калин Каменов - 225
Пламен Манолов - 219
Теодор Тодоров - 217
Димитър Георгиев - 202

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Александър Тунчев е новият треньор на "Арда"

Александър Тунчев подписа договор за две години и застава начело на ПФК "Арда", съобщиха от клуба . Това се случи, след като се срещна със спортния директор на клуба  Ивайло Петков и двете страни взеха решение, Тунчев да се завърне на Арена "Арда" . Негов помощник ще бъде Веселин Минев, а в щаба му остават  досегашните Антон Дончев и Тодор Попов. За..

публикувано на 07.06.24 в 10:53

Състезание по майсторско колоездене за деца се проведе в Кирково

Осемнадесетото състезание по колоездене, организирано от РУ – Кирково със съдействието на Община Кирково под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, се проведе в Кирково.  Участваха 41 велосипедисти от 7 училища на територията на общината. Целта на превърналата се в традиция проява е в условията на надпревара децата да усъвършенстват..

публикувано на 06.06.24 в 16:23
Ангел Чавдаров

Тишината от съблекалнята на АРДА тревожи феновете

„Щом имат претенции да се позиционират в най-високото ниво на българския футбол, би било добре, отборите и на АРДА и на Крумовград да бъдат така добри да бъдат по-близки с феновете, да подават повече информация на журналистите. Сигурен съм, че ако тези два клуба общуват по-добре с медиите, ще бъдат по-добре разбрани от собствените си фенове“...

публикувано на 04.06.24 в 12:48
Арда победи Асеновец с 4:1

АРДА U17 приключи с победа първенството

АРДА U17 завърши сезона на първенството на Зона Пловдив с победа с 4:1 като домакин срещу Асеновец Асеновград. Сертан Сезгин се отличи с три гола, а един гол добави Илиан Кермидчиев. Отборът завършва на второ място в групата с 62 т.  Преди дни на последния домакински мач на мъжкия състав на АРДА се състоя и официалното награждаване на бъдещите..

публикувано на 04.06.24 в 09:52

Гръцки състезатели доминираха в първото издание на планински маратон в Златоград

Гръцки състезатели доминираха в борбата на призовите места на Zlatograd Bike n'Run, съобщи пред БТА Стефан Саралийски от организаторите.   Българският успех е в класирането на дистанция 44 км колоездене, в която първи е Владислав Гюров с време 2:36 часа. Общо 267 състезатели от пет държави участваха в първото издание на планинския маратон Zlatograd..

публикувано на 02.06.24 в 14:00

Пореден детски футболен турнир се проведе в Кърджали

Седми по ред юбилеен детски футболен турнир, посветен на 100-годишнината от създаването на ПФК „Арда“, се проведе в Кърджали.  Турнирите започнаха от началото на месец април.  Оспорваното състезания премина в духа на феърплейя.  Победителите от отбора на „Арда“ получиха купата от кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Освен на вековния..

публикувано на 02.06.24 в 11:50
Николай Киров (вдясно)

ФК Арда се раздели с Николай Киров

След среща на ръководството на Арда (Кърджали) с Николай Киров, двете страни се разбраха договорът на наставника да бъде прекратен по взаимно съгласие.  Помощникът му Атанас Рибарски също прекрати своя контракт, тъй като поема отбора на Крумовград. От Арда благодарят на двамата треньори и им пожелават успех в бъдеще.

публикувано на 31.05.24 в 14:29