Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е вече девети в Световната ранглиста

Снимка: АП/БТА

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се завърна днес официално в топ 10 на световната ранглиста днес след пауза от 260 седмици.

Той изкачи три места и вече е девети с актив от 3540 точки, благодарение на 20-ия финал на единично в кариерата си в АТР, който изигра снощи на Мастърс 1000 турнира в Маями.

В класацията Race to Тurin Димитров прелетя седем позиции и е вече шести със спечелените 1465 точки от началото на 2024 година. Както е известно първите осем в класирането в края на сезона се класират за финалите на АТР в Торино. В тази ранглиста води шампионът от Маями Яник Синер с 3900 точки, а деветият Каспер Рууд е с 1025.

Следващият турнир, в който Григор е заявен, е Мастърс 1000 състезанието в Монте Карло на клей, което започва на 7 април.

Димитров започва сезона на клей след седмица.
Димитров започва сезона на клей след седмица.

В топ 500 от българите са още Димитър Кузманов, който е 233-и, а Адриан Андреев на 236-ото място

Води Новак Джокович с 9725 точки, втори вече е Яник Синер с 8710, а вече трети е Карлос Алкарас с 8645 точки.


По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С три бронзови медала по канадска борба си дойдоха състезателите със сензорни увраждания

С три бронзови медала си дойдоха от 33-то Европейско първенство по канадска борба състезателите от Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи", Кърджали.  Състезанието се проведе в Братислава. Шестима състезатели се включиха в надпреварата, четирима от тях с увреждания  - Емилия Стоянова, Маргарита Дабева, Росен Седефчев и..

публикувано на 13.05.24 в 16:05
Енгин Исмаил, вдясно, с бродата сепечили Народните борби в Караманци

Енгин Исмаил спечели народните борби в Караманци

Енгин Исмаил от Хасково спечели телето на народните борби за Празника на село Караманци, посветен на 10-то майските събития от 1984 г. Той победи във финалната схватка Михаил Георгиев от Сливен.  "И двамата са национални състезатели", каза Джейхан Тефик, треньор на Клуба по борба „Буря“ – Караманци. В надпреварата за баша тази година участваха 10..

публикувано на 13.05.24 в 09:44

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат. Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута, когато..

публикувано на 12.05.24 в 09:38

Кърджалийският футболен талант Баки Ахмед бе поканен на проби в Германия

15-годишният футболен талант от Кърджали Баки Сезай Ахмед, който играe в турския гранд „Башакшехир“ (Истанбул) е поканен на проби в елитния германски клуб „Фрайбург“. Баки e полузащитник и е възпитаник на школата на ФК „Кърджали“. Играл е и в школата на „ЦСКА 1948“, където негов треньор е Мартин Герговски. „Баки вече трети сезон играе в „Башакшехир“,..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Ергюнал Сабри-Оги заминава за турнир в Тайланд

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Белград боксьорът Ергюнал Сабри заминава днес за София и оттам за Тайланд.  Турнирът в Тайланд е последен шанс за квота за Олимпиадата, която ще се проведе в Париж.  Квалификациите ще  са от 20 май до 3 юни. "Това ще бъде най-трудния турнир за годината, а може би и в цялата ми кариера досега",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

"Славия" и "Арда" завършиха с нулево и безлично реми в София

Отборите на "Славия" и "Арда" завършиха 0:0 в първа среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Така шансовете на домакините от София за седмата позиция станаха почти илюзорни, съобщи БНР. Тимът воден от Златомир Загорчич има актив от 37 точки и заема 10-то място, а "Арда" е 9-ти с 41 пункта...

публикувано на 07.05.24 в 07:29

Арда гостува на Славия в София

Славия и Арда излизат един срещу друг в среща от втория кръг на плейофната фаза в групата, даваща право на участие на бараж за евротурнирите. Мачът започва в 17.45 ч. на стадион "Александър Шаламанов" в София. Главен съдия е Стоян Арсов. В момента домакините от Славия са на  10-та позиция в класирането на професионалната футболна лига с актив от 36..

публикувано на 06.05.24 в 14:48