Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 20-годишен с 4 вида дрога зад волана

Снимка: ОДМВР Шумен

В Кирково полицаи задържаха 20-годишен, който е шофирал под въздействието на 4 вида наркотик. Проверката е станала по пътя между селата Горски извор и Бенковски. 
Тестът за наркотици отчел положителен резултат за кокаин, канабис, амфетамин и метадон.  
Взети са проби за анализ, водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. През почивните дни в област Кърджали е задържан и втори водач на лека кола, който употребил наркотици. 
Полицейски служители проверили 37-годишен шофьор в Кърджали. Направеният тест за наркотици с техническо средство отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. 
Водачът е задържан за срок до 24 часа в управлението. 
По двата случая са образувани бързи производства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

1,3 млн. евро от ЕС са вложени в област Кърджали

Областна администрация в Кърджали  е изпълнила проекти с европейски средства, които пряко оказват влияние върху живота на хората, заяви областният управител Никола Чанев пред журналисти.  Той даде пример с проект по програма ИНТЕРРЕГ за защита от бедствия в който участват наши и гръцки региони.  Проекта се изпълнява с още седем партньори с бюджет..

публикувано на 21.05.24 в 15:20
Снимка: ЛРС- Чупрене

Зарибиха с балканска пъстърва река Черна

Националната електрическа компания (НЕК) зариби река Черна в района на смолянския квартал Устово с над хиляда балкански пъстърви.  Акцията се състоя с помощта на доброволци от Риболовно сдружение "Олимпик 2002", които предоставиха експертна подкрепа и пуснаха малките пъстърви в реката.  Зарибяването се осъществи в присъствието на експерти от..

публикувано на 21.05.24 в 15:10

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон, който вече е един от най-разпознаваемите туристически обекти в страната. Това съобщи заместник-кметът на Кърджали Даниел Делчев пред журналисти в Кърджали: “Остава да се изпълняват последните дейности свързани с видеонаблюдение и осветление. След което ще имаме един завършен туристически обект”,..

публикувано на 21.05.24 в 14:46

Пожарникарите от Кърджали победители в областно състезание

в Момчилград се проведе областното състезание по пожароприложен спорт между отборите на Районна служба "Пожарна безопаснотс и защита на населението" (РСПБЗН) в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел при Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защина на населението" (РДПБЗН) - Кърджали. Надпреварата протече в четири дисциплини:..

публикувано на 21.05.24 в 13:15

110 години светско училище в Крумовград

Започнаха тържествата, посветени на 110-та годишнина от създаването на СУ "Васил Левски" в Крумовград, което поставя началото на светското образование там.  Тази вечер (21.05.2024) факелно шествие ще премине по улиците на града. То започва в 20 часа от основната сграда на училището и ще завърши пред сградата, където се обучават децата от началния..

публикувано на 21.05.24 в 13:07

ГЕРБ регистрира листата за общински съветници в Хасково

ГЕРБ тръгва към местните избори със силна листа за мнозинство в Общинския съвет, това съобщи веднага след регистрацията на листата на кандидатите за съветници общинският лидер на партията и кмет на Община Хасково Станислав Дечев. „Всички знаем колко е важно всяко решение на Общински съвет. Това са решения, които предопределят бъдещето на Хасково.  Такива..

публикувано на 21.05.24 в 12:50

От шумов терор се оплакват жителите на Хвойна

Жители на село Хвойна изпратиха петиция до Общинския съвет в Чепеларе и до областния управител на Смолян, в която настояват да се промени Наредба № 1 за опазване на обществения ред, в частта й за нерегламентирания шум. Документът е подписан от 70 живущи в селото, където постоянно живеят около 320 души. Те се оплакват от непрестанен силен шум, който..

публикувано на 21.05.24 в 12:25