Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР и Агенция "Митници" започнаха акция "контрабанда" по границите

2
Снимка: БТА

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", ГДБОП, Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите.

Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата, провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности. Задачата е недопускане на преминаване на недекларирани стоки без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци.

Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства. В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.

Операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите. Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Съдът отказа да върне спортна площадка „Арена Спартак“ на мюфтийството

Апелативен съд – Пловдив потвърди решение на Окръжен съд – Кърджали, с което се отказва на Мюсюлманско изповедание – София връщане собствеността на части от недвижим имот, в който понастоящем попадат трибуните на спортната площадка „Арена Спартак“. Апелативните съдии приемат, че ищецът не е доказал идентичност на искания от него имот със..

публикувано на 30.04.24 в 16:22

В Кирково се готвят за традиционния мевлид в джамията на Седемте девойки

Тече усилена подготовка в джамията на Седемте девойки в село Подкова, където на 6 май всяка година се събират хиляди гости от страната и чужбина, както за мевлида, така и с надежда за изцеление и вяра.  Джамията на Седемте девойки - е възстановена през 2009 г. като е съхранена древната строителна технология и е обявена за паметник на културата. Малко..

публикувано на 30.04.24 в 15:59

Фолклорен състав "Тракийска младост" представиха българския фолклор в Маниса

Фолклорен танцов състав “Тракийска младост” към НЧ „Родопски фар 1938” Кърджали с главен художествен ръководител Георги Бояджиев,  се завърна от 8-дневно турне в гр. Маниса, Република Турция. Съставът взе участие в празничните прояви в рамките на 484-то издание на Международния фестивал „Месир” 2024, който се организира от побратимената с Кърджали Голяма..

публикувано на 30.04.24 в 15:42

Регионалната библиотека в Смолян отбелязва 65-ата си годишнина

Регионалната библиотека „Н. Вранчев“ в Смолян е домакин на Национален форум „Библиотеките – важен фактор в обществения, образователния и културния живот на общността“.   Събитието е част от програмата за отбелязване на 65-годишнината на местната библиотека. Тя не е само дом на литературата, но и културен център на Смолян, който от десетилетия среща..

публикувано на 30.04.24 в 14:10

Прокуратурата привлече като обвиняем 51-годишен за кражба на 12 000 лева

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем П.Г., на 51 г., за това, че на 27.04.2024 г. в гр. Кърджали, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Пежо“, отнел чужди движими вещи – пари в размер на 12 000 лева и 200 евро, от владението на пострадалата 53-годишна жена, без нейното съгласие и с намерение..

публикувано на 30.04.24 в 12:48

Задържаха непълнолетни за побой

Двама са задържани в РУ-Кърджали за нанесена телесна повреда. На 28 април около 5 часа пред заведение в централната част на Кърджали непълнолетни нанесли побой на 21-годишен, който е получил фрактура на ръката.  В хода на започналата проверка в РУ-Кърджали полицейски служители са установили двама 17-годишни, съпричастни към случая, които вчера са..

публикувано на 30.04.24 в 12:06

Без игрални зали в населени места до 10 000 души

Забраняват се игралните зали в населени места до 10 000 души с изключение на пограничните градове и курортите, реши на второ четене бюджетната комисия. С текстовете, които по-късно ще бъдат гледани и в пленарна зала, се забранява рекламата на хазарт в медиите. Билбордовете ще са най-малко на 300 метра отстояние от учебни заведения. С наредба ще се..

публикувано на 30.04.24 в 11:51