Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна транспортна стачка днес в цяла Гърция

гърция стачка
Снимка: БГНЕС

По традиция гърците отбелязват Международния ден на труда със стачка.

Протестите и демонстрациите се организират от синдикатите и Комунистическата партия.

Лидерът на комунистите Димитрис Коцумбас заяви, че Първи май е ден за защита правата на работниците, а не ден за почивка.

От тази нощ моряците спряха движението на кораби и фериботи, като се подготвят за демонстрации по пристанищата.

Нито един влак не се движи в страната, защото работещите в железниците единодушно участват в стачката.

Общественият транспорт - метро, автобуси и тролеи също не се движат.

Синдикатите отказаха предложението на правителството -  демонстрациите за 1 май да се преместят след Великден, защото  според организаторите "това е опит да се заглуши гласът на протеста".

Повечето магазини обаче днес работят, както и заведенията.

Демонстрации се организират в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Хасково е увеличила събираемостта на местните данъци спрямо миналата година

Общият размер на приходите от местни данъци и такси към 30 април 2024г. е 15 412 000 лв.  До тази дата гражданите, изплатили налозите за цялата година, ползваха отстъпка от 5 %.  За сравнение през същия период на 2023г. събраните данъци и такси са били 12 814 000 лв.  Увеличението на приходите е с около 2 600 000 лв.

публикувано на 16.05.24 в 10:59

Община Кърджали продължава с обновяването на туристическите маршрути

Поредица от кампании подготвя и ще реализира община Кърджали, заедно с Туристическия информационен център, в рамките на инициативата "I LOVE KARDZHALI" („Аз обичам Кърджали“).  Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова каза, че в основата на дейностите ще бъдат туристическите обекти и маршрути в общината, тяхното обозначаване,..

публикувано на 16.05.24 в 10:41

Мира Добрева представя романа си „Светулки зад решетките“ в Кърджали

Новият роман „Светулки зад решетките“ на телевизионната водеща, журналист и продуцент Мира Добрева ще бъде представен на 21 май (вторник) 2024 г. в Регионалната библиотека „Никола Й. Вапцаров” в Кърджали. Мира Добрева   е телевизионен журналист. Творческият ѝ път започва в „Нова телевизия“, а по-късно става част от екипа на БНТ.  Носител е на..

публикувано на 16.05.24 в 10:14

платена публикация
Костадин Костадинов ще се среща с граждани в Кърджали

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще разговаря с граждани в четвъртък, 16 май, от 11 часа пред паметника на Васил Левски в Кърджали . Освен с него, с жители на областта ще се срещнат кандидатите за народни представители Георги Георгиев, Анета Георгиева и Ясен Колев. От 10 часа „Възраждане“ кани журналисти на..

обновено на 16.05.24 в 09:39

Йотова открива помещения за деца в бежанския център в Харманли

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Регистрационно-приемателния център в Харманли по повод откриването на помещения, включени в инициативата "Сигурна зона за непридружени деца". Зоната е създадена съвместно с Държавната агенция за бежанците, УНИЦЕФ-България и Международната организация по миграция - България, както и Посолството на Швейцария..

публикувано на 16.05.24 в 09:00

Облачно без валежи ще е времето в четвъртък

Над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в западната половина ще има валежи от дъжд, но вече слаби. Над Североизточна България преди обяд ще е предимно слънчево, а след пладне с разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Кърджали - около 18°,..

публикувано на 16.05.24 в 08:10

В Чепеларе протестираха срещу полицейски произвол

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна. Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе. Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест, каза..

публикувано на 15.05.24 в 18:15