Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14-годишно дете от Хасково е в болница след бой в училище

Снимка: БГНЕС

Снимка: БТА

14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в училище. Вчера следобед в двора на училището в село Узунджово детето е ударено от по-големи тиннейджъри, които не са ученици. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало вкъщи.

Около 14.00 ч. в двора на училището децата играят футбол. Става спречкване между битото дете и него съученик. Малко по-късно, когато се прибират в сградата, 14-годишният е нападнат от близки на другото момче, предаде БНТ.

"Те две деца са чужди, не са от училището, на възраст 17 - 18 години, влизат в училището и го налагат", разказа Антон Атанасов - дядо на битото дете.

Всички влизат в училище, а битото дете остава в клас и си пише домашните. Дядото, който е и настойник на момчето, разбира за случая, когато то се прибира с училищния автобус. Води го в болница и го настаняват в неврохирургия в добро състояние.

"Детето е бито в 14.00 часа следобед в училището, те го докарват в 16.00 часа, пребито с железен бокс по лицето, тука на челото и по ушото", разказва още дядото.

От училището обясняват, че случаят е прецедент, а учителят не разбрал, че състоянието на битото момче е толкова сериозно.

"Правилата са - учителят трябва да вземе детето и да го закара на лекар, така постъпваме, но учителят е подценил случая, помислил е, че не е сериозно, щом детето се чувства добре", заяви Валя Димитрова - директор на ОУ "Любен Каравелов" в с. Узунджово.

Днес в отдел "Закрила на детето" се проведе среща между институциите, които имат отношение към случая. "От наша страна ние ще работим със случая на детето, ще му бъде предоставена подкрепа, работа със специалисти и ще бъдат насочени със семейството към центъра за обществена подкрепа", каза Зара Костадинова - директор "Закрила на детето" в Хасково




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отборът на СУ „Отец Паисий“ в Кирково спечели областното състезание „Млад огнеборец“

С най-добри резултати в състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Отец Паисий“ в село Кирково зае първо място и стана областен първенец.  На второ място се класираха младите огнеборци от СУ „Паисий Хилендарски“ в село Припек, трети е отборът на СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене. От четвърто до шесто..

публикувано на 22.05.24 в 15:30

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май, понеделник. Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането  ще се извърши  н а 27 май, от 21:00 до 06.00 часа и на 28 май.  Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на..

публикувано на 22.05.24 в 15:14
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са учебни. След подаден сигнал на тел. 112 от полицията отцепиха района на Часовниковата кула.Периметърът е..

публикувано на 22.05.24 в 11:22

18-годишен нанесе удар с нож на 16-годишен

Досъдебно производство за телесна повреда е образувано в РУ-Кърджали.  По първоначални данни тази нощ в Кърджали възникнал спор между две младежки групи, при който 18-годишен нанесъл удар с нож на 16-годишен. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. При организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието и..

публикувано на 22.05.24 в 11:08

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което е посветено на..

публикувано на 22.05.24 в 08:56

Ферма от Родопите поставя първите млекомати в Смолян

Фермер от рудоземското село Чепинци ще постави първите млекомати за сурово краве мляко в Смолян, съобщи за БТА зам.-кметът на община Смолян Мариана Цекова. Меди Лошев е подал заявление до общинската администрация за поставяне на вендинг млекомати на три места в града – на ул. „Дичо Петров“ на Новия център, на кръстовището в квартал "Райково" и на..

публикувано на 22.05.24 в 08:26

Консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-то Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9-ти юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина.  В консултациите участват..

публикувано на 22.05.24 в 08:17