Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж пострада тежко при взрив в жилището му в Хасково

2
Снимка: Божидар Събев

45-годишен криминално проявен мъж пострада тежко при взрив в жилището му в Хасково. Районът на жилищен блок на улица "Видин" 15 в квартал "Любен Каравелов" в Хасково е отцепен от полицията. Засега няма официална информация, но според очевидци и хората от блока взривът е станал между 5.25 и 5.30 часа.

По неофициална информация пострадалият е Дмитрий Стоянов – Руснака, който през 2019 година беше осъден за палеж на автомобила на жена, с която е бил близък, а преди това за разпространение на наркотици. Пострадалият мъж е откаран по спешност в болница в Пловдив с тежки изгаряния.

По първоначална информация в жилището не са открити наркотични вещества. Извършват се огледи, за да се установи причината за взрива.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Читалище "Юмер Лютфи" ще изнесе концерт за Курбан байрам в Кърджали

С концерт на открито ще бъде отбелязан един от най-големите мюсюлмански празници Курбан Байрам, съобщи за Радио Кърджали Мюзеки Ахмед, секретар на читалище "Юмер Лютфи". "Този път концертът ще се провежда вънка - до театъра пред бившия паметник на Георги Димитров. Защо го правим вънка? Защото искаме повече хора да видят нашите песни и танци",..

публикувано на 12.06.24 в 16:35

Шест пъти повече от м.г. са шестиците в Кърджали на матурата по БЕЛ

140 са отличните оценки по български език и литература в областта на матурата за зрелостниците, а петима дванайсетокласници имат пълни шестици и на двете матури. Това съобщи за Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на Регионалното управление по образованието.  "На фона на повишаването на резурлтатите на национално ниво, можем да се..

публикувано на 12.06.24 в 14:51

Водна арка охлажда в Хасково

Хасково днес се очаква да бъде най-топлото място в България според  синоптиците. От общината поставиха отново водна арка, която да охлажда преминаващите през центъра на града.  Очакванията са днес термометърът в областния град да се покачи до 40-тото деление.  През последните 20 дни в Хасково на няколко пъти бяха измерени температурни рекорди.  От..

публикувано на 12.06.24 в 12:53

Делян Пеевски с призив към политиците за разговор за България

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова всички "евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България. Държавата трябва да има стабилно правителство". Според Пеевски предсрочните парламентарни избори са показали ясно волята на българските граждани.  "Сега е време за поемане на отговорност към тях. Трябва да има редовно правителство,..

публикувано на 12.06.24 в 12:51

Ардино отбелязва Курбан байрам с голям концерт

С концерт в Ардино ще отбележат големия за мюсюлманите празник Курбан Байрам. Събитието е организирано от общинската администрация и читалище "Родопска искра" и ще се проведе на  14 юни (петък) от 17.30 часа. По покана на кмета на общината инж. Изет Шабан специални гости на празничния концерт ще бъдат братята музиканти Емрах и..

публикувано на 12.06.24 в 12:47

Стотици деца в Димитровград участваха в инициатива на отдел "Борба с наркотика" към Агенция "Митници"

Стотици деца се включиха в инициативата  #НЕ СТЕ САМИ  на отдел „Борба с наркотрафика“ - Агенция „Митници“ в Димитровград. Кампанията запознава учениците с опасностите от употребата на наркотици и освен Стефан Бакалов и екипът му от отдел „Борба с наркотрафика“ в програмата се включиха и Георги Димов, директор на Агенция „Митници“, и Румен..

публикувано на 12.06.24 в 11:28

Расте броят на работещите непълнолетни

Непрекъснато се увеличава броят на издадените разрешения за работа на непълнолетни, сочат данните на Главна инспекция по труда.  За първите пет месеца на тази година те са 3404, като над 3300 от тях са за лица от 16 до 18 години. Най-много разрешения са предоставени в областите Бургас, Варна, Пловдив, София град, Софийска област и Благоевград. През..

публикувано на 12.06.24 в 11:20